Στο δρόμο για το σχολείο…

 

 

Το σχολείο μας στις 13/12/2016 επισκέφθηκε το Δημοτικό Θέατρο Συκεών Θεσσαλονίκης, όπου εμείς οι μαθητές είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ γαλλικής παραγωγής με τίτλο ‘Στο δρόμο για το σχολείο’.

Η ταινία αυτή μας μετέφερε πολύ σημαντικά μηνύματα για την αξία της μόρφωσης. Οι ήρωες της ταινίας, οι μικροί  μαθητές και οι μαθήτριες  αψηφούν κάθε είδους απίστευτη αντιξοότητα και προσπαθούν να μορφωθούν, κάτι που για αυτούς είναι  σχεδόν ακατόρθωτο λόγω των φυσικών κινδύνων, των σωματικών αδυναμιών και των εκπαιδευτικών ελλείψεων, που αντιμετωπίζουν. Ωστόσο, τα παιδιά αυτά παρόλο που έκαναν πολλές ώρες για να φθάσουν στο σχολείο τους, συνέχιζαν να θέλουν να μορφώνονται και να ονειρεύονται ένα καλύτερο μέλλον μέσω της εκπαίδευσης και της γνώσης.

Το παράδειγμα των ηρώων πραγματικά  μας αφύπνισε! Μας υπενθύμισε πως η εκπαίδευση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο  στη ζωή μας και πως δεν πρέπει να ξεχνάμε πόσο τυχεροί είμαστε που πηγαίνουμε σχολείο και μας δίνεται απλόχερα και με πολλές ευκολίες η δυνατότητα της μόρφωσης.

Τα συναισθήματα που  η ταινία σου προκαλεί  είναι πολλά. Αρχικά, νιώθεις την αγωνία των ηρώων που προσπαθούν να πάνε στο σχολείο διασχίζοντας άγρια δάση με γιγάντια και επικίνδυνα θηρία. Επίσης, νιώθεις χαρά και ευτυχία, καθώς διαπιστώνεις ότι εμείς μπορούμε να μορφωνόμαστε και να αποκτάμε νέες εμπειρίες και γνώσεις. Ακόμη, αισθάνεσαι την αδικία, γιατί βλέπεις την απάνθρωπη και δύσκολη ζωή κάποιων παιδιών, που μάχονται για να επιβιώσουν και να κατακτήσουν τα αυτονόητα για μας!

Γενικά, πιστεύω πως αξίζει να δεις την ταινία, αλλά ακόμη κι αν δεν έχεις την ευκαιρία, προσπάθησε τουλάχιστον να κάνεις πράξη  στη ζωή σου τα μηνύματα που αυτή αποστέλλει.

Τερζής  Γιώργος  Β2

 

 

Το σχολείο μας επισκέφτηκε τον περασμένο Δεκέμβριο το θέατρο Συκεών, για να δούμε την ταινία << Στο δρόμο για το σχολείο>>. Το θέμα της ταινίας αφορούσε το μακρύ και αδιάβατο δρόμο προς το σχολείο που διήνυαν τα παιδιά. Συχνά υπήρχαν σοβαροί τραυματισμοί λόγω των δύσκολων συνθηκών διαβίωσης. Οι πρωταγωνιστές διήνυαν καθημερινά τεράστιες αποστάσεις περίπου 2,5 – 5 χιλιόμετρα, περπατώντας πολλές ώρες. Σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να τη δείτε, διότι είναι μια ταινία που προκαλεί συγκίνηση, καθώς βλέπεις αυτά τα παιδιά να κάνουν τα πάντα για να πάνε στο σχολείο, ώστε να πραγματοποιήσουν τις επιθυμίες και τα όνειρά τους. Αυτή η ταινία θα σας συναρπάσει και θα σας ”αγγίξει” την καρδιά.

Τερζόγλου Κυριακή – Σιδηροπούλου Ελισάβετ Β2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων