28 Οκτώβρη 2016

 

Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940

Δόξα και τιμή στο αθάνατο πνεύμα των ηρώων του 1940

 

Για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου του 1940 οργανώσαμε και φέτος στο σχολείο μας  με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών μας κ. Περικλή Σλαμπέα και  κ. Μαγδαληνής Χαρταμπίλα, γιορτή προς τιμήν των ηρώων του 1940.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης , προηγήθηκε η επίδοση των αριστείων και των βραβείων στους πρωτεύσαντες μαθητές καθώς και η επίδοση της σημαίας και ο ορισμός των παραστατών από τη Διευθύντρια του σχολείου μας κ. Ευγενία Τολέρη.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε η εορτής ως  ένας διάλογος μεταξύ της  Μνήμης και της Λήθης, που προσωποποιήθηκαν από τις μαθήτριες Σταυρούλα Παρτάλη και Μαρίνα Παπαϊωάννου. Επίσης, παρεμβλήθηκε η απαγγελία και η δραματοποίηση πεζών και ποιητικών κειμένων από τους παρακάτω μαθητές και μαθήτριες: Δέσποινα Καραλέξη, Ισίδωρο Παναγιωτίδη, Ελένη Αδάμογλου, Ματούλα Λεοντούδη, Μαρία Τσακίρη, Κωνσταντίνα Φλωροπούλου, Μαρία Ταχτατζόγλου και Μαρία Πούλιου.  Ανάμεσα σε όλα αυτά παρουσιάστηκαν και αποσπάσματα οπτικοακουστικού υλικού με θέμα το  Έπος του ᾿40. Τέλος , ρυθμικές μελωδίες ακούστηκαν με τη συνοδεία δύο κιθάρων και του αρμονίου από τους μαθητές  Απόστολο Σοφοτάσιο, Σωτήρη Σωτηράκογλου και Δημήτρη Τζουνίδη.

 

 

Κι επειδή… σαν τσέρκι η ιστορία κάνει κύκλους.. ας διαφυλάξουμε ως  οδηγούς μας στη ζωή  τα ΙΔΑΝΙΚΑ μας , την αγάπη μας για  την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και την ΕΙΡΗΝΗ!

 

Μαρίνα Παπαϊωάννου

Σταυρούλα Παρτάλη

P1010033P1010041P1010031

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων