« Νιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας.»

Μυστακιδου3

Την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, την ημέρα αθλητισμού, επισκέφτηκε το σχολείο μας η ολυμπιονίκης του 2004, η Έλλη Μυστακίδου. Η πρωταθλήτρια του Tae Know Do. To Τae Know Do είναι η πιο δημοφιλής κορεάτικη πολεμική τέχνη και το εθνικό σπορ της Κορέας. Είναι μια από τις πιο διαδομένες πολεμικές τέχνες παγκοσμίως και από το 2000 το αγωνιστικό κομμάτι της μάχης έγινε επισήμως ολυμπιακό άθλημα.

Εκτός από Ολυμπιονίκης έχει κάνει και άλλες διακρίσεις όπως να πάρει στο παγκόσμιο κύπελλο την τρίτη θέση το 2000,2001 και να πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τρεις φορές το 1992 με χάλκινο, το 2000 με χρυσό και το 2002 με ασημένιο. Έχει συμμετάσχει τρεις φορές στο παγκόσμιο πρωτάθλημα,το1993 το2001 και το 2003 με χάλκινο.

Μιλήσαμε μαζί της για πολλά πράγματα. Αρκετά αναφέρθηκε στις δυσκολίες που συνάντησε καθόλη την προσπάθειά της να πετύχει αλλά και τις δυσκολίες που αφορούσαν τη διατροφή που ακολούθησε. Μας ενημέρωσε για τα αναβολικά, τις απαγορευμένες ουσίες και το κακό που προκαλούν στον οργανισμό. Ακόμα μας μίλησε για τις αρχές που χρειάζεται να καλλιεργήσεις. Το πνεύμα , την ευγένεια, την εντιμότητα, την επιμονή, τον αυτοέλεγχο, το ακατάβλητο πνεύμα και πάνω από όλα τη θέληση.

Στο τέλος μας παρουσίασε το άθλημα με δύο μαθητές της και μας εξήγησε τους κανονισμούς και τις τεχνικές του. Μοίρασε αυτόγραφα, βγήκαμε φωτογραφίες και την αποχαιρετήσαμε.

Η συνάντηση αυτή μας έμεινε στο μυαλό και την καρδιά με το μήνυμα:

« Νιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς  το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας.» «Αθλητισμός-Δικαίωμα για όλους» !

Κείμενο :Βαδαρλή Αθανασία, Καραγκιολίδου Αναστασία (Β1)

 

 

IMG_4093

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων