17 Νοέμβρη 2015

DSC01707

 

 Κάθε χρόνο στης 17 Νοέμβρη γιορτάζουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου η οποία είναι μια από τις σημαντικότερες επετείους . Και αυτό γιατί οι φοιτητές εξεγέρθηκαν για να κατακτήσουν ένα από τα σημαντικότερα δικαιώματα του ανθρώπου που είναι η ελευθερία άποψης. Στον αγώνα τους αυτόν φώναζαν συνθήματα όπως ‘ ψωμί παιδεία ελευθερία’ και ‘κάτω η χούντα’. Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να ευαισθητοποιήσουν τις ψυχές των συνανθρώπων τους καλώντας τους έτσι να τους βοηθήσουν στην εξέγερσή τους.     

       Η φετινή γιορτή του σχολείου μας που διοργανώθηκε για να τιμήσουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου, ήταν αξιοθαύμαστη. Μας δημιούργησε συναισθήματα ανεκτίμητης αξίας και  μας πέρασε πολλά μηνύματα. Ακόμα μας προβλημάτισε για την κατάσταση της χώρας μας εκείνη την εποχή.

Τα παιδιά του σχολείου μας κατέβαλαν  μεγάλη προσπάθεια για να μας παρουσιάσουν αυτήν την υπέροχη γιορτή. Όλοι μας παρακολουθούσαμε με ενδιαφέρων τους συμμαθητές μας να απαγγέλλουν ποιήματα με επίκεντρο τα γεγονότα που συνέβησαν. Επίσης η γιορτή περιελάμβανε  χορωδία παιδιών που τραγουδούσαν επίκαιρα τραγούδια. Η πιο συγκινητική στιγμή της γιορτής ήταν το σημείο όπου οι μαθητές εκφώνησαν τα ονόματα των ανθρώπων που θυσιάστηκαν για την απελευθέρωση του κράτους από την χούντα.

        Κλείνοντας θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι θα πρέπει να τιμούμε αυτήν την ιδιαίτερη επέτειο γιατί όπως οι φοιτητές έτσι και εμείς θέλουμε να υπάρχει ελευθερία έκφρασης παντού και για πάντα.  

Υπεύθυνοι γιορτής ήταν οι: κ. Παυλίδου Μαρία

                                                κ. Κουσουρνάς Γιώργος

                                                κ. Κοτζάμπασης Δημήτρης

 

κείμενο: Βαλαρούτσου Μαρία

   Καραλέξη Δέσποινα  Α3 

 

 

φωτογραφία: Πούλιου Μαρία

                        Ανανωστοπούλου Νόννη Α3           

DSC01727

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων