thumbnail

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑΙ ΤΟΥ 1ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Μπορεί το γυμνάσιό μας να μην έκανε φέτος γιορτή λήξης, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν είχαμε μια δημιουργική και  καρποφόρα  χρονιά. Για του λόγου το αληθές ακολουθούν τα βιντεάκια των προγραμμάτων μας.

1. Λέσχες ανάγνωσης του 1ου Γυμνασίου Αγ. Αθανασίου.

Φέτος στο σχολείο μας είχαμε δύο λέσχες ανάγνωσης με 20 και 25 περίπου παιδιά η καθεμία. Για δεύτερη συνεχή χρονιά το σχολείο μας προωθεί τη φιλαναγνωσία με μεγάλη επιτυχία. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να διαβάσουν λογοτεχνικά βιβλία, να κάνουν σχετικές δραστηριότητες, να διασκεδάσουν με τη συντροφιά των βιβλίων και να γνωρίσουν μία σπουδαία συγγραφέα, την κ. Ελένη Πριοβόλου. ( Το βίντεο έφτιαξε η μαθήτρια του Β1 Δούφαλη Ναταλία)

2. M.U.N (Model of the United Nations)= πρόκειται για μία προσομοίωση του Ο.Η.Ε, όπου οι μαθητές μπαίνουν στη θέση των διπλωματών, διαπραγματεύονται θέματα παγκοσμίου ενδιαφέροντος εκπροσωπώντας μια συγκεκριμένη χώρα, οι συνομιλίες γίνονται όλες στην αγγλική γλώσσα και τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να βιώσουν μοναδικές εμπειρίες! Το σχολείο μας φέτος εκπροσώπησε το Μόνακο, ενώ πρέσβειρα-ambassador ήταν η μαθήτρια του Γ1 Κεσέογλου Ζωή. Η εκδήλωση έκλεισε με το λόγο της μαθήτριας του Β1 Ταμάρας Μπάμπιτς. Απολαύστε το βιντεάκι που έφτιαξαν τα ίδια τα παιδιά , για να παρουσιάσουν την εμπειρία τους.

 

Στο γυμνάσιό μας φέτος είχαμε δύο περιβαλλοντικά προγράμματα.

1.Το πρώτο είχε να κάνει με τοπικά προϊόντα, τσίπουρο και λικέρ. Τα παιδιά μπήκαν στη διαδικασία παρασκευής λικέρ-ηδύποτων ακολουθώντας παραδοσιακές τοπικές συνταγές και στη συνέχεια τα πούλησαν στο χριστουγεννιάτικο bazar του σχολείου μας.Ασχολήθηκαν και με άλλες δραστηριότητες που αφορούν στην οινοποιία. Καλύτερα ,όμως, να παρακολουθήσετε το βιντεάκι που ετοίμασαν οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

 

2.Το δεύτερο αφορούσε στην αισθητική αναβάθμιση του εσωτερικού χώρου του σχολείου μας. Τα παιδιά έφτιαξαν μια γωνιά αφιερωμένη στους πλανήτες και μία άλλη αφιερωμένη στις τέσσερις εποχές. Εδώ “πάντρεψαν” την ποίηση για τη φύση με την αισθητοποίηση των τεσσάρων εποχών. Ας μιλήσουν, όμως, καλύτερα οι εικόνες από τα λόγια.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων