Την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014, η Β’ τάξη του γυμνάσιου μας, στο πλαίσιο του μαθήματος της τεχνολογίας,  έκανε μια επίσκεψη  στο Καλοχώρι,  στην οινοποιία «Κεχρή». Αφού χωριστήκαμε σε ομάδες η εκδρομή μας άρχισε.  Μάθαμε πως οι πρώτη ύλη της οινοποιίας είναι ελληνική, τα προϊόντα που παρασκευάζουν είναι κρασιά και παραδοσιακά λικέρ από καρυδάκι και κράνα. Ακόμη, μας ενημέρωσαν για τους οινοποιητές ,που είναι μεγάλα δοχεία στα οποία παρασκευάζονται τα κρασιά και για την παλαίωση που γίνεται σε βαρέλια και είναι διαφορετική στα λευκά και διαφορετική στα κόκκινα κρασιά. Στη συνέχεια κάναμε μια περιήγηση στην οινοποιία και είδαμε τα μηχανήματα στα οποία παρασκευάζονται αυτά τα προϊόντα. Φεύγοντας από την οινοποιία, κρατήσαμε τη βαριά και ιδιαίτερη μυρωδιά των κρασιών όπως επίσης τη φιλοξενία των ιδιοκτητών, αφού μας δώρισαν όλους από ένα μπουκάλι ρετσίνα!

 

                                                                                                                   Ταμάρα Μπάμπιτς  Β’1