P1030029

Ο κ.Παπαθεοδώρου στο 1ο Γυμνάσιο Αγ. Αθανασίου

Η Λέσχη Ανάγνωσης φέτος στάθηκε πολύ τυχερή, αφού κατόρθωσε μέσα σε μία σχολική χρονιά να φιλοξενήσει δύο πολύ αξιόλογους συγγραφείς! Μετά  την κ.Πριοβόλου, ο κ.Παπαθεοδώρου επισκέφτηκε το σχολείο μας το Σάββατο 13 Απριλίου. Ήταν μια ηλιόλουστη μέρα  που μας προδιέθετε θετικά και δημιουργούσε την αίσθηση ότι όλα θα πάνε καλά. Πραγματικά η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και η δική μας κύλησε υπέροχα. Από νωρίς τα μέλη της Λέσχης μαζευτήκαμε στο σχολείο, για να προετοιμάσουμε την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων αλλά και τον μπουφέ μας ,που αποτελούνταν από γλυκά και αλμυρά, όλα φτιαγμένα από τα χεράκια μας! Και όταν η ομάδα λειτουργεί συντονισμένα, όλα γίνονται πολύ γρήγορα!

 Έτσι, όταν έφτασαν στο σχολείο η κ. Τολέρη με το συγγραφέα ήμασταν πανέτοιμοι. Στη συνάντησή μας με τον κ.Παπαθεοδώρου πήραν μέρος και αρκετοί μαθητές από την α΄και τη β΄γυμνασίου. Έτσι, η παρέα μας έφτασε τους 40 βιβλιόφιλους! Αφού προβάλαμε μία ταινιούλα, που ετοίμασαν η Χάρις και η Αλεξάνδρα από το Γ1, για το σχολείο και τη λέσχη μας, άρχισαν οι ερωτήσεις. Πραγματικά τον βομβαρδίσαμε τον κ.Παπαθεοδεοδώρου με ερωτήσεις επί δύο ώρες. Ήταν πολλές οι απορίες μας για τα βιβλία του,  για το «Στη διαπασών»- το βιβλίο που διαβάσαμε στη λέσχη-για τη συγγραφή, για τον ίδιο και γενικότερα για τη λογοτεχνία. Κάποιοι αισθάνθηκαν τόσο καλά με το κλίμα που δημιουργήθηκε και προέβησαν σε αποκαλύψεις πως και οι ίδιοι ασχολούνται με τη συγγραφή. Ο κ.Παπαθεοδώρου ειλικρινής, αληθινός, με αρκετή υπομονή, χιούμορ και με το δικό του μοναδικό τρόπο ,απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις!

Μετά από τόση πνευματική τροφή είχαμε πια ανάγκη και από υλική τροφή. Ο μπουφές ήταν εκεί και μας περίμενε να γευτούμε όλες τις λιχουδιές αλλά και να χαλαρώσουμε λίγο. Τι κρίμα που ο κ. Παπαθεοδώρου έπρεπε να φύγει τόσο γρήγορα! Για μας όμως δεν τελείωσε τίποτα, αφού η συνάντηση έγινε η αφορμή να αναζητήσουμε και άλλα βιβλία του, το «Στη διαπασών» είχε μεγάλη ζήτηση και στους μικρότερους μαθητές του σχολείου που δεν είναι μέλη της λέσχης. Επίσης ο κ.Παπαθεοδώρου μας είπε ότι μπορούμε να επικοινωνούμε μαζί του και ηλεκτρονικά.

 

Το κείμενό μας για τη συγκεκριμένη συνάντηση  το ανεβάζουμε με μία μικρή καθυστέρηση, αφού ένα σωρό σχολικές δράσεις και η τριήμερη εκδρομή της γ΄γυμνασίου μάς αποσυντόνισαν λιγάκι. Κάλλιο αργά, όμως, παρά ποτέ! Σας ευχαριστούμε κ.Παπαθεοδώρου!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων