ψιθυροι αγοριων

Ψίθυροι Αγοριών-Όσα λένε τα αγόρια μεταξύ τους, Β.Μάστορη

Υπόθεση: Ο  νεαρός Παύλος μπαίνοντας στην εφηβεία παρακολουθεί τις αλλαγές στο κορμί του με ανησυχία, ενώ παράλληλα οι ερωτικές του επιθυμίες (και τα όποια συμπτώματα ή «κατεναύσματά» τους) τον γεμίζουν άλλοτε με ντροπή και άλλοτε με ενοχή.  Τις ανησυχίες του τις μοιράζεται με τους δύο φίλους του και τις ξορκίζει μαζί τους με αθυρόστομη γλώσσα και καλαμπούρια, αλλά κρατάει για τον εαυτό του το ότι του αρέσει η λογοτεχνία και ότι θέλει να γίνει ποιητής, διότι εκείνοι αυτά τα θεωρούν «αδελφίστικα». Παράλληλα, αντιμετωπίζει αρνητικά το εκπαιδευτικό σύστημα και τα σχέδια των γονιών του για τη σταδιοδρομία του, αλλά αρχίζει να βλέπει με άλλο μάτι, τουλάχιστον την άλγεβρα, όταν του κάνει «ιδιαίτερα» η συμμαθήτριά του η Ματούλα…

Σύντομη κριτική :Η συγγραφέας προσεγγίζει το θέμα με χιούμορ και ευαισθησία, αλλά πάνω απ’ όλα με τόλμη και ειλικρίνεια (το μότο της είναι «Στα παιδιά λέω πάντα την αλήθεια, γιατί την αξίζουν»), χρησιμοποιώντας τη γλώσσα των νέων χωρίς καθωσπρεπισμούς, διότι πιστεύει ότι «δεν υπάρχουν κακά λόγια αλλά κακοί άνθρωποι». Ένα βιβλίο όπου, χωρίς σοβαροφάνεια ή σεμνοτυφία, περιγράφεται η μετάβαση ενός αγοριού στην εφηβεία.

Ένα πολύ καλό βιβλίο για την εφηβική και προεφηβική ηλικία, για αγόρια και κορίτσια. Για τα αγόρια , γιατί λύνει αρκετές από τις απορίες τους στα χρόνια της εφηβείας και για τα κορίτσια, γιατί  τα δίνει τη  δυνατότητα να κατανοήσουν τον κόσμο των αγοριών κι έτσι να επικοινωνήσουν καλύτερα. Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα, ακόμη κι αν δεν είστε οι φανατικοί αναγνώστες λογοτεχνικών βιβλίων. Το σίγουρο είναι ότι θα είστε σε εγρήγορση και σε καμία περίπτωση δε θα πλήξετε!

Καραλέξη Χρυσή

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων