Στις 25/1/2013 οι υπεύθυνες καθηγήτριες της Περιβαλλοντικής μάζεψαν τις ομάδες έρευνας και παρουσίασης στην αυλή του σχολείου μας, αφού τα παιδιά των δύο ομάδων πήραμε στυλό και χαρτί για να καταγράψουμε τις οδηγίες που θα μας ήταν αναγκαίες για την πραγματοποίηση του έργου μας!

Στην αυλή συναντήσαμε τον κύριο Παναγιώτη Γκούτα, που είναι γεωπόνος και μας επισκέφθηκε για να μας δώσει λύσεις και φρέσκες ιδέες για τη διαμόρφωση της αυλής μας και ιδίως των δύο μεγάλων παρτεριών. Λόγω του κρύου που επικρατούσε έξω, η συζήτηση συνεχίστηκε στο γραφείο των καθηγητών. Οι ερωτήσεις και το ενδιαφέρον για τις πληροφορίες που μας έδινε ήταν ασταμάτητα!

Σας παρουσιάζουμε κάποιες από τις σημειώσεις μας:

Αφού πρώτα σκάψουμε το χώμα, πρέπει να αφαιρεθούν όλες οι αγριάδες και οι ρίζες τους προσεκτικά ώστε να μην έχουμε συνεχώς ζιζάνια ανάμεσα στα φυτά μας, αλλά και να ανακατευτεί το χώμα ώστε να το δει ο ήλιος και να γίνει πιο εύφορο. Αργότερα, όταν τελειώσουν τα πολλά κρύα και έχουμε περίπου 12ο C , να αναμείξουμε το χώμα με θειάφι και τύρφη – γιατί αυτά θα κάνουν το χώμα λιγότερο αλκαλικό – ή εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χωνεμένη κοπριά. Το σκάψιμο είναι καλό να φτάσει στα 30 εκατοστά, ώστε να φυτέψουμε τα φυτά μας και οι εργασίες είναι καλό να αρχίσουν άμεσα.

Η συζήτηση έπρεπε να ολοκληρωθεί, καθώς ο χρόνος μας είχε τελειώσει και εμείς ευχαριστήσαμε και αποχαιρετήσαμε τον κ. Γκούτα. Αυτό που μας απέμεινε τώρα ήταν να κάνουμε πράξη τις οδηγίες που αποτυπώθηκαν στο χαρτί!

Στεφάνου Δήμητρα