Αρχική » Μαθητές-Μαθήτριες » ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2013-2014

Ιούνιος 2014
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
European Radio Logo

Σαν σήμερα

20/4/1941: Ο στρατηγός Τσολάκογλου υπογράφει το πρωτόκολλο συνθηκολόγησης του ελληνικού στρατού με τις γερμανικές δυνάμεις εισβολής.

ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2013-2014

ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΖΩΗ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

 Τη φετινή σχολική χρονιά 2013-2014, για πρώτη φορά στην Α’ Γυμνασίου αναπτύχθηκε η Βιωματική Δράση «Σχολική και Κοινωνική Ζωή». Η θεματολογία που δόθηκε ήταν πληθώρα, συνεπώς, ύστερα από συζήτηση με το σύνολο της τάξης καταλήξαμε στο εξής θέμα: « Το σχολείο ως κοινότητα: Ζούμε μαζί και στηρίζουμε ο ένας τον άλλον». Σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς κινηθήκαμε γύρω από το ίδιο σχέδιο εργασίας, προσπαθήσαμε όμως παράλληλα να αναπτύξουμε και τις δύο θεματικές ενότητες  – Το δικό μας σχολείο & Σχολείο και Διαδίκτυο – καθώς και τα βασικά θέματα των δύο υποενοτήτων.

Η προσέγγιση του θέματος έγινε με ποικίλους τρόπους. Σε ατομικό επίπεδο εκφράσαμε ο καθένας μας, μέσα από ερωτηματολόγια, τα θέλω μας και τις προτιμήσεις μας ώστε να ανακαλύψουμε τις ομοιότητες και τις διαφορές μέσα στο σύνολο της τάξης. Χωρισμένοι σε μικρές ομάδες ζωγραφίσαμε, γράψαμε, σχεδιάσαμε, για να εκφράσουμε τις απόψεις μας για την τάξη μας, το σχολείο μας, την κοινωνία και την αλληλεπίδρασή τους. Παρακολουθήσαμε επίσης την γαλλική ταινία «Τα παιδιά της χορωδίας». Με τη συζήτηση που ακολούθησε καθώς και με το ερωτηματολόγιο που συμπληρώθηκε, προσπαθήσαμε να κατανοήσουμε ότι το σχολείο είναι ένας ζωντανός οργανισμός που αναπνέει και παίρνει ζωή όχι μόνο μέσα από την καλή συνεργασία στο εσωτερικό του αλλά και με το «άνοιγμά του» στην κοινωνία και σε εξωτερικά ερεθίσματα.

Στο σύνολό του, το πρόγραμμα κύλησε ομαλά, και με θετική διάθεση από τη μεριά των μαθητών, οι οποίοι κλήθηκαν για πρώτη φορά να ανταπεξέλθουν σε τέτοιου είδους εργασία.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση