Τι τρέχει στο Διαδίκτυο;






         Νέα και ενδιαφέροντα απο τον κόσμο της πληροφορικής

27 Ιανουαρίου, 2013

Φωτογραφίες Νέου Μουσείου Χανίων

Κάτω από: Ενημέρωση @ 11:32 πμ

Από φωτορεαλιστικό πρόγραμμα του υπολογιστή φυσικά, μιας και το μουσείο
είναι υπο κατασκευή ακόμα.

Το μουσείο πρόκειται να ανεγερθεί στον ελεύθερο χώρο του πρώην στρατοπέδου Χατζηδάκη -σήμερα είναι σκουπιδότοπος-  στην περιοχή της Χαλέπας με προϋπολογισμό 9.716.176,60 ευρώ (ποσό με ΦΠΑ). Το έργο άλλωστε είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα 2007 – 2013».

Το νέο μουσείο θα κατασκευαστεί σε μελέτη του αρχιτέκτονα κ. Θεοφάνη Μπομπότη, σύμφωνα με την οποία εκτός από τους εκθεσιακούς χώρους εμβαδού 1.800 τ. μ. προβλέπονται αίθουσα περιοδικών εκθέσεων, αμφιθέατρο 140 θέσεων, αναψυκτήριο, βιβλιοπωλείο, χώρος διαλέξεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, εργαστήρια, αποθήκες κλπ. Προβλέπεται όμως ακόμη και υπαίθρια έκθεση αρχαιοτήτων.

Ουσιαστικό ρόλο στη διάταξη του κτιρίου παίζει το αίθριο, γύρω από τον οποίο αναπτύσσονται οι αίθουσες εκθέσεων και ο χώρος εισόδου, εκτόνωσης και διανομής των κυκλοφοριών. Το ύψος εξάλλου θα κυμαίνεται από έξι έως οκτώ μέτρα, κάτι σημαντικό για την ανάπτυξη των εκθέσεων. Οσο για το αναψυκτήριο και το πωλητήριο θα λειτουργούν και ανεξάρτητα. Η συνολικά καλυπτόμενη επιφάνεια είναι 5.230 τ. μ.

Πέραν αυτών προβλέπεται η σύνδεση της παλιάς πόλης με τη συνοικία της Χαλέπας με έναν δρόμο περιπάτου, ο οποίος θα οδηγεί από την πύλη του Κουμ Καπί στο νέο μουσείο ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

© 2024 Τι τρέχει στο Διαδίκτυο;   Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση