Απώλεια του συναδέλφου μας εκπαιδευτικού και ιερέα, π. Γεωργίου Τσιφτσή

Η Εκπαιδευτική Κοινότητα του Γραφείου Εκπαίδευσης Γιοχάνεσμπουργκ και η Ιερά Μητρόπολη Μποτσουάνας, Free State και North West Ν. Αφρικής θρηνούν από νωρίς το πρωί την απώλεια του εκπαιδευτικού μας και ιερέα π. Γεωργίου Τσιφτσή. Έφυγε από κοντά μας νικημένος από  την πανδημία του covid – 19.

Ο π. Γεώργιος υπηρέτησε για σχεδόν είκοσι χρόνια την Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση στην Ν. Αφρική, κυρίως στην Ελληνική Κοινότητα Bloemfontein, διδάσκοντας στο Κοινοτικό Σχολείο (Τ.Ε.Γ) την Ελληνική Γλώσσα και τον Πολιτισμό μας. Επίσης υπηρέτησε για μικρά χρονικά διαστήματα στη Σχολή Σαχέτι και στην Ελληνική Κοινότητα Πορτ Ελίζαμπεθ της Νοτίου Αφρικής.

Ακούραστος, γενναιόδωρος, ταπεινός και δοτικός, εφαρμόζοντας σύγχρονες, δημοκρατικές, παιδοκεντρικές και βιωματικές μεθόδους μάθησης συσπείρωνε στα Κοινοτικά Σχολεία που υπηρέτησε μικρούς και  μεγάλους, ελληνικής και μη ελληνικής καταγωγής άτομα στους οποίους δίδασκε τόσο τη γλώσσα μας όσο και τον πολιτισμό μας μέσα από τις δράσεις και εκδηλώσεις που υλοποιούσε.

Τα τελευταία 6 χρόνια εισήλθε στους κόλπους της εκκλησίας ως ιερέας, αρχικά στην Ελληνική Κοινότητα στο Πόρτ Ελίζαμπεθ και από το 2015 σε αυτή του Bloemfontein. Ως ιερέας αγκάλιασε όλους τους Χριστιανούς στην ενορία του, αφού ταξίδευε ακόμα και  500 km για να βρεθεί στο πιο απομακρυσμένο ελληνικό σπίτι και να τους προσφέρει τη θαλπωρή και την αγάπη του.

Το κενό, αλλά και η παρακαταθήκη που αφήνει τόσο για την Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση όσο και για την Ορθοδοξία, είναι δυσαναπλήρωτα.

Ήταν ένας άριστος οικογενειάρχης και πατέρας τριών υπέροχων παιδιών.

Άνθρωπος με όραμα και όνειρα. Πολλές φορές μοιραζόταν και συζητούσε μαζί μου όλα τα όμορφα σχέδια που έκανε για το Ελληνικό Σχολείο, για την Εκκλησία και την Ιεραποστολή, πράγμα που με τιμούσε και εκτιμούσα ιδιαίτερα.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει.

Αιωνία του η μνήμη.

Η μνήμη του θα μένει  μέσα μας ζωντανή για πάντα!!!

Δείτε το βίντεο – αφιέρωμα της Ελληνικής κοινότητας Bloemfontein για τον π. Γεώργιο

Στο link που ακολουθεί μπορείτε να δείτε ενδεικτικές του δράσεις με τη διπλή του ιδιότητα (15:44- 20:20 λεπτά).

εδώ