ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΙΟΠΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η επέτειος του ‘’ΟΧΙ’’ στην Αδδίς Αμπέμπα.  Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν νωρίς το πρωί της Κυριακής 28 Οκτωβρίου με τη δοξολογία την οποία τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μπαρμπέρης στον Ιερό Ναό του Αγίου Φρουμεντίου. Πλήθος παροίκων παρευρέθη μεταξύ των οποίων οι μαθητές και μαθήτριες των ελληνικών σχολείων με τη σημαιοφόρο του Μιχείου Λυκείου Νίτη Ελένη να πρωτοστατεί.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τη σχολική γιορτή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα  ‘’Νικολάου Δράκου’’. Με υπερηφάνεια για το ‘’ΟΧΙ’’ του `40 και με καμάρι, μαθητές και μαθήτριες  απήγγειλαν ποιήματα, ανάγνωσαν κείμενα, τραγούδησαν και χόρεψαν  παραδοσιακούς χορούς σε διδασκαλία του καθηγητή Φυσικής Αγωγής Εμμανουήλ Ασσέφα. Την παράσταση ΄΄έκλεψαν΄΄ οι λιλιπούτειοι μαθητές του κ. Γιαννακού Αριστείδη που με βροντερή φωνή έδωσαν την ευχάριστη νότα στη γιορτή. Οι γονείς καταχειροκρότησαν τις προσπάθειες των παιδιών.

Είχε προηγηθεί η εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον διευθυντή της Ζεκείου Δημοτικής Σχολής  κ. Γιαννακό Αριστείδη  ο οποίος μίλησε για την  Εθνική Επέτειο και τον Ελληνικό Ηρωισμό τονίζοντας τις διαχρονικές αξίες των Ελλήνων.

Τη γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Ελλάδας  στην Αιθιοπία κ. Ν. Παττακιάς, ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας κ. Δημήτριος Συκάς μετά του διοικητικού συμβουλίου, και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας στην Δίρε Δάουα κ. Γεωργαλής Γεώργιος. Η προσπάθεια των παιδιών καταχειροκροτήθηκε από γονείς  και πάροικους.