Διαδικτυακή εκδήλωση της Σχολής Σαχέτι στην Ν. Αφρική για τους Ιδρυτές και τα Γενέθλια της Σχολής – Τρίτη 2 Ιουνίου 10.00 ώρα Ελλάδας

Την Τρίτη 2 Ιουνίου 10:00 –  11:00  ώρα Ελλάδος η Σχολή Σαχέτι πραγματοποίησε διαδικτυακή εκδήλωση για τους Ιδρυτές της και για τα Γενέθλια του σχολείου.
Την εκδήλωση χαιρέτισε  ως επίσημος καλεσμένος ομιλητής ο Αξιότιμος Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Δρ. Κωνσταντίνος Βλάσσης. Τον ευχαριστούμε πολύ για την ανταπόκρισή του να απευθύνει χαιρετισμό, για τα θερμά και ενθαρρυντικά του λόγια και για το έμπρακτο ενδιαφέρον που δείχνει για τον Απόδημο Ελληνισμό και για την Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση στο Εξωτερικό.
Η Σχολή Σαχέτι θεωρείται ένα από τα κορυφαία σχολεία της Νοτίου Αφρικής όσον αφορά στα ακαδημαϊκά αποτελέσματα για την εισαγωγή των μαθητών στα Πανεπιστήμια, αλλά και όσον αφορά στην πολύπλευρη μόρφωση που δίνει στους μαθητές της με το “Γνώθι Σαυτόν” και τις αξίες του ελληνικού πολιτισμού.
Η λειτουργία της  ξεκίνησε το 1974, ενσαρκώνοντας την ιδέα, το όραμα και τις ελπίδες των πρώτων Ελλήνων μεταναστών. Η παρουσία, της ιστορικής πλέον μορφής, του κ. Γεωργίου Μπίζου, δικηγόρου του Νέλσον Μαντέλα, στην ολοκλήρωση της προσπάθειας ανέγερσης και έναρξης λειτουργίας της Σχολής Σαχέτι ήταν καθοριστική.  Διδάσκονται και οι 1.300 μαθητές (60% ελληνικής καταγωγής) την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό (στοιχεία ιστορίας, μυθολογίας, θρησκευτικών, ελληνικό παραδοσιακό και χορό και μουσική).
Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης: