Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΟΛΟΥΣ!!!

Γράφουν η κα Θεανώ Φυγκιώρη (αποσπασμένη εκπαιδευτικός Μουσικής και υπεύθυνη του Μουσικού τμήματος στη Σχολή Σαχέτι Δημοτικό – λύκειο ) και η κα Τόνια Παπάζογλου (δασκάλα και Δ/ντρια Ελληνικών Σπουδών στη Σχολή Σαχέτι) 

Προς όλους που αγαπάμε

“Music is the great ‘uniter’. An incredible force. Something that people who differ on everything and anything else, can have in common”. Sarah Dessen

«Η μουσική είναι η μεγάλη δύναμη που ενώνει. Μια απίστευτη δύναμη. Κάτι που οι άνθρωποι έχουν κοινό, παρόλο  που διαφέρουν σε όλα και σε οτιδήποτε άλλο».  Sarah Dessen

Όλοι κατανοούμε τη σημασία του παραπάνω γνωμικού, το οποίο τώρα είναι πιο επίκαιρο πάρα ποτέ, λόγω των δύσκολων καιρών που περνάμε. Η μουσική είναι η μεγαλύτερη δημιουργία της ανθρωπότητας που αγγίζει την ψυχή και βοηθά επίσης τους ανθρώπους να εκδηλώνουν ανείπωτες επιθυμίες και συναισθήματα. Λόγω του γεγονότος ότι η μουσική έχει μεγάλη επίδραση στη ζωή των ανθρώπων, είναι σε θέση να σπάσει τα όρια και να ενώνει άτομα από διάφορα υπόβαθρα και πολιτιστικά περιβάλλοντα, διαφορετικές φυλές και θρησκείες. Στην πραγματικότητα, η μουσική θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί καλύτερα ως μια θαυμάσια δύναμη που συνδέει τους ανθρώπους και ενδυναμώνει τη διεθνή αδελφότητα, την αγάπη, καθώς και την ειρήνη.

Επιπλέον, η μουσική είναι μια παγκόσμια γλώσσα. Μέσω της μουσικής μπορούμε να ξεπεράσουμε τα πολιτιστικά και γλωσσικά όρια με τρόπους που δεν μπορούμε να το κάνουμε με τις ομιλούμενες συνήθεις γλώσσες. Έχει την ικανότητα να προκαλεί βαθιά συναισθήματα του πυρήνα της κοινής ανθρώπινης εμπειρίας. Οι ερευνητές σηματοδοτούν ότι ένα μέρος του εγκεφάλου μας είναι αφιερωμένο στην επεξεργασία της μουσικής, υποστηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη σημασία του ρόλου της, στη ζωή μας. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, η μουσική έχει συνδεθεί με την απελευθέρωση της ντοπαμίνης και της ενδορφίνης, ουσίες του εγκέφαλου, οι οποίες ρυθμίζουν τη διάθεσή μας και την συναισθηματική μαςσυμπεριφορά,. Το γεγονός αυτό ,φαίνεται να επιβεβαιώνει  τους ισχυρισμούς των επιστημόνων, ότι η μουσική διεγείρει τα συναισθήματα της ευχαρίστησης. Αυτό υποδηλώνει ότι, αν θέλουμε να έχουμε μια πιο αρμονική κοινωνία, είναι σημαντικό η μουσική να γίνει αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας – και των παιδιών μας.

 Η λίστα τραγουδιών  που επισυνάπτεται έχει ως στόχο να μας διασκεδάσει και να αναδείξει τα συναισθήματα της αγάπης, της ελπίδας, της γαλήνης, της χαράς και της ευδαιμονίας.  Δεν είναι όλοι οι καλλιτέχνες επαγγελματίες. Πολλοί από αυτούς είναι απλά λάτρεις της μουσικής.

Η μουσική είναι για όλους! Απολαύστε!

Δείτε το στο slideshare.net