Η επέτειος για την 28η Οκτωβρίου στην ελληνική κοινότητα Springs, Νοτίου Αφρικής

Εν όψει της Εθνικής μας επετείου της 28ης Οκτώβρη και του ηρωΐκού ΟΧΙ του λαού μας απέναντι στους εισβολείς Ιταλούς και στη συνέχεια Γερμανούς,οι μαθητές του σχολείου της Κοινότητας μας απέδωσαν την προσήκοντα τιμή, σ’ αυτούς που με το αίμα τουςκαι την ψυχή τους στάθηκαν όρθιοι και δόξασαν την πατρίδα μας.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα την 3η Νοεμβρίου 2019, αρχικά με την τέλεση δοξολογίας στον ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου της Κοινότητας «Springs».

Στη συνέχεια ακολούθησε σχολική γιορτή με τη συμμετοχή του συνόλου των μαθητών και την παρουσία πλήθος κατοίκων και του Ιερέα της κοινότητας. Η δασκάλα της Κοινότητας Γαλανού Αθηνά εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας αναφερόμενη τόσο στα γεγονότα όσο και στο μεγαλείο της ψυχής των φαντάρων και συνολικά του λαού μας.

Στη συνέχεια τα παιδιά απήγγειλαν ποιήματα, τραγούδησαν για το ηρωικό έπος του σαράντα και έπαιξαν με ιδιαίτερη επιτυχία σκετς συναφές με την επέτειο.

Η σεμνή τελετή άρχισε με τον «Εθνικό Ύμνο» και έκλεισε με το τραγούδι «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει…» με την συμμετοχή όλων των παρευρισκομένων ενώ στη συνέχεια ακολούθησε δεξίωση με την προσφορά από τηνκοινότητα και τους γονείς καφέ και γλυκών.