ΟΙ ΔΥΟ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΟΝΓΚΟ

Οι μαθητές στο Ελληνικό νηπιαγωγείο στο Λουμουμπάσι, Κονγκό έκαναν μια πολύ ενδιαφέρουσα εργασία και βρήκαν ομοιότητες και διαφορές μεταξύ των δυο πατρίδων τους, της Ελλάδος και του Κονγκό.

Παρακάτω παρατίθενται οι σκέψεις και τα συμπεράσματα των μαθητών:

«Έχουμε καταγωγή ελληνική, ζούμε όμως στο Κονγκό της Αφρικής! Υπάρχουν τόσες διαφορές, που εμείς τα νήπια δεν αντιλαμβανόμαστε. Μέσω συζητήσεων και δραστηριοτήτων όμως που αναπτύσσονται στην τάξη μας,  με αφορμή διάφορα ερεθίσματα, μας δίνεται η δυνατότητα να αντιληφθούμε κάποια πράγματα, στο βαθμό βέβαια που το επιτρέπει η συνολική μας ανάπτυξη.

Στο Κονγκό έχουμε κλίμα τροπικό, περίοδο υγρασίας και ξηρασίας-στην Ελλάδα τώρα χιονίζει! Έχουμε διαφορετικές σημαίες και τρώμε διαφορετικό φαγητό! Οι άνθρωποι έχουν διαφορετικό χρώμα και μιλούν άλλη γλώσσα! Δεν έχουμε τα ίδια πουλιά ούτε τα ίδια σύννεφα! Στην Ελλάδα δεν έχουμε μπανανιές και μαιμουδάκια, ελέφαντες, λιοντάρια! Δεν έχουμε το ίδιο νόμισμα! Οι ντόπιοι μιλούν Γαλλικά και Σουαχίλι, όχι Ελληνικά!

Έχουμε όμως σπίτι, συγγενείς, αγαπημένα μέρη και παιχνίδια, φίλους, εξερευνούμε τον κόσμο γύρω μας και στην Ελλάδα και στο Κονγκό!

Στο διαδίκτυο αναζητήσαμε εικόνες από τους δυο τόπους. Έπειτα τις εκτυπώσαμε και τις κόψαμε και κολλήσαμε την κάθε μια στο χαρτόνι που έπρεπε.»