Διάκριση στο διαγωνισμό «Θαλής» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Γράφει ο Σακελλάριος Τσαγκάρης, μαθηματικός στα Ελληνικά Σχολεία Λουμπουμπάσι του Κονγκό)

Μια ακόμα σημαντική διάκριση σημείωσε το σχολείο μας,το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές μέσα  από τους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας να αναδείξουν τις ικανότητες τους και να διακριθούν, κάνοντάς μας όλους υπερήφανους. Ο μαθητής μας της Β΄ Γυμνασίου  Ψαρομμάτης Νικόλαος κατόρθωσε να διακριθεί στον 79ο διαγωνισμό ο «Θαλής» της Ε.Μ.Ε. και να προκριθεί στην επόμενη φάση που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιανουαρίου 2019.

Σημειώνεται ότι ο μαθητής μας είναι ο μοναδικός επιτυχών από σχολείο της αφρικανικής ηπείρου.

Ο μαθητής συνεχίζει την παράδοση των επιτυχιών από το 2014, που για πρώτη φορά διοργανώθηκε  διαγωνισμός της Ε.Μ.Ε. στα Ελληνικά Σχολεία Λουμπουμπάσι. Από τότε έως σήμερα οι μαθητές μας κάθε χρόνο διαπρέπουν. Μάλιστα κατά τα σχολικά έτη 2014-2015 και 2016-2017, μαθητής  μας προκρίθηκε και συμμετείχε στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Οι μαθητές μας με τις σημαντικές επιδόσεις τους στα Μαθηματικά δημιουργούν υψηλές προσδοκίες για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες τα επόμενα χρόνια.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, καλή επιτυχία και διάκριση και στις επόμενες φάσεις στον Ψαρομμάτη Νικόλαο.