ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ !!!

ΣΑΧΕΤΙ 30-07-2018

 

                                   

Γράφει: Ο εκπαιδευτικός του Ελληνικού Τμήματος Άξιος Δημοσθένης.

Η Εθνική τραγωδία που έπληξε την πατρίδα μας, την Ελλάδα, το βράδυ  της 23 Ιουλίου 2018 με τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική, συγκίνησε την παγκόσμια κοινότητα ως προς το μέγεθος των ανθρώπινων απωλειών  και των  υλικών καταστροφών.

Οι Ομογενείς από όλα τα σημεία της γης κινητοποιήθηκαν προκειμένου να σταθούν στο πλευρό των πυρόπληκτων οικογενειών.

Η ΣΧΟΛΗ ΣΑΧΕΤΙ, για μία ακόμη φορά απέδειξε ότι είναι εκείνο το μεγάλο και ιστορικό Ελληνικό σχολείο που εκτός από τις γνώσεις που προσφέρει στους μαθητές του, τους διδάσκει και τις έννοιες της ανθρωπιάς, της συμπαράστασης, τους διδάσκει το Ελληνικό Φιλότιμο!

 

Έτσι, την  Παρασκευή το πρωί, 27 Ιουλίου 2018,  στο μεγάλο προαύλιο της Σχολής, συγκεντρώθηκαν  όλες οι τάξεις του σχολείου για να ρίξουν  μέσα στο γαλανόλευκο κιβώτιο χρήματα, ευχές και την αγάπη τους για τους πυρόπληκτους συμπατριώτες τους στην Ελλάδα, ιδιαίτερα για τους μικρούς άγνωστους φίλους τους που έμειναν χωρίς οικογένεια, χωρίς σπίτι, χωρίς σχολείο.

Την ιδέα της συγκέντρωσης χρημάτων για τους πυρόπληκτους συμπατριώτες μας είχαν η Διευθύντρια του Δημοτικού κ. Σοφία Ζαχαρίου και η Διευθύντρια του Ελληνικού Τμήματος κ. Αντωνία Παπάζογλου. Έτσι ενημερώθηκαν οι γονείς και οι μαθητές της Σχολής, οι Διπλωματικές αρχές της Ελλάδας στη Ν. Αφρική, η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων και Σωματείων καθώς και ο Συντονιστής Εκπαίδευσης Dr. Γ. Βλάχος ο οποίος με την σειρά του ενημέρωσε το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας, το οποίο εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία.

Στην εκδήλωση της Παρασκευής παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Δ.Σ του ΣΑΧΕΤΙ Dr. Α. Στεφάνου, ο Διευθυντής της Σχολής κ. W. Taylor, Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ι. Φιλίππου, ο  Συντονιστής Εκπαίδευσης Dr. Γ. Βλάχος οι Διευθυντές των Τμημάτων της Σχολής και όλο το διδακτικό προσωπικό.

Μίλησαν δίνοντας τα θερμά τους συγχαρητήρια για την επιτυχία της πρωτοβουλίας και έστειλαν μήνυμα ελπίδας στους Έλληνες που υποφέρουν, ο κ. Φιλίππου, ο κ. Βλάχος και η κ. Ζαχαρίου.

ΟΙ μαθητές και οι παρευρισκόμενοι φώναξαν όλοι μαζί το σύνθημα της ημέρας: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ !!!

Σημειώνουμε ότι το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε από μετρητά των μαθητών και από τραπεζικές καταθέσεις γονέων και εκπαιδευτικών,  ανήλθε στις 256. 973 Rand (περίπου 16.700 ευρώ).

                                   ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΧΕΤΙ !!!