ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ-ΣΧΟΛΗ ΣΑΧΕΤΙ 2018

Γράφει: Γράφει ο εκπαιδευτικός του Ελληνικού Τμήματος,  Άξιος Δημοσθένης.

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν και φέτος οι εξετάσεις για τα Πιστοποιητικά Ελληνομάθειας στο εξεταστικό κέντρο της Σχολής ΣΑΧΕΤΙ.

Όπως γνωρίζουμε το ΣΑΧΕΤΙ από το 2001 είναι εξεταστικό κέντρο για τις Εξετάσεις Πιστοποίησης Ελληνομάθειας στη Ν. Αφρική και τις γειτονικές χώρες. Προσφέρει δε σε όλους τους υποψήφιους δωρεάν εργαστήρια προετοιμασίας.

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο 15-16 και 17 Μαΐου 2018 και σ’ αυτές πήραν μέρος 56 υποψήφιοι σε όλα τα επίπεδα, παιδιά και ενήλικες Ελληνικής καταγωγής από την Ν. Αφρική.

Τις εξετάσεις όπως κάθε χρόνο τις ετοίμασε και τις διενήργησε το Ελληνικό Τμήμα της Σχολής ΣΑΧΕΤΙ, η Διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί του Τμήματος, δίνοντας  τον καλύτερο εαυτό τους τόσο στην οργάνωση και στην προετοιμασία, όσο και στην διενέργεια των εξετάσεων. Με την εμπειρία τους οι εξεταστές και αξιολογητές Έλληνες εκπαιδευτικοί του Τμήματος, κάτω από την καθοδήγηση της Διεύθυνσης, κατάφεραν όχι μόνο να εξασφαλίσουν το αδιάβλητο των εξετάσεων, αλλά και να αποβάλλουν το άγχος των υποψηφίων.

Σε δηλώσεις της αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων, η Διευθύντρια του Ελληνικού Τμήματος κ. Αντωνία Παπάζογλου η οποία φέρει και την ευθύνη των εξετάσεων, τόνισε την ιδιαίτερη σημασία και αξία, τα Ελληνόπουλα της Ομογένειας να προετοιμάζονται κατάλληλα και να αποκτούν τα Πιστοποιητικά Ελληνομάθειας όλων των βαθμίδων. Σημείωσε δε ότι η κατοχή αυτών των Πιστοποιητικών, όχι μόνο τα κάνει να αισθάνονται υπερήφανα που γνωρίζουν την Ελληνική Γλώσσα σε υψηλό επίπεδο, αλλά  παράλληλα είναι ένα και ένα σημαντικό εφόδιο για την υπόλοιπη σταδιοδρομία τους.

Τέλος, η  Διεύθυνση καθώς και οι εκπαιδευτικοί του Ελληνικού Τμήματος εύχονται σε όλους τους υποψηφίους που συμμετείχαν στις εξετάσεις, καλά αποτελέσματα!!!