ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: ΤΠΕ στην εκπαίδευση – ΣΑΧΕΤΙ 21-02-2018

 (Γράφει ο εκπαιδευτικός του Ελληνικού Τμήματος Δημοσθένης Άξιος)

Στο πλαίσιο της συνεχούς επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών του Ελληνικού Τμήματος εντάσσεται και η Επιμορφωτική Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής ΣΑΧΕΤΙ την 21η Φεβρουαρίου 2018 με θέμα: «Αξιοποίηση web 2 εργαλείων στη διδασκαλία»

Στην Συνάντηση την οποία οργάνωσε η Διεύθυνση του Ελληνικού Τμήματος και παρευρέθηκε ο Συντονιστής Εκπαίδευσης κ. Γ. Βλάχος, εισηγητής ήταν ο εκπαιδευτικός Νικόλαος Κόμματός επιμορφωτής ΤΠΕ Β’ επιπέδου. Συμμετείχαν οι Εκπαιδευτικοί του Ελληνικού Τμήματος (αποσπασμένοι και συμβασιούχοι) του Δημοτικού και του Γυμνασίου-Λυκείου.

Ο κ. Κομματάς με πολύ απλό τρόπο δίδαξε στους εκπαιδευτικούς ένα WEB 2 εργαλείο, το «Kahoot», με το οποίο οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δημιουργούν ασκήσεις διαφόρων τύπων. Είναι ιδιαίτερα εύχρηστο, διαδραστικό και ενδιαφέρον για τους μαθητές. Οι εκπαιδευτικοί φανερά ικανοποιημένοι, αφομοίωσαν την πρώτη ενότητα του αντικειμένου και καλούνται να παράγουν υλικό για τους μαθητές τους. Θα ακολουθήσουν και άλλες επιμορφωτικές συναντήσεις σχετικές με την διδακτική αξιοποίηση σύγχρονων διαδικτυακών εργαλείων.

Στόχος της ηλεκτρονικής μάθησης είναι η ενίσχυση του γλωσσικού μαθήματος και συνεπώς της ικανότητας των μαθητών, να κατανοούν και να παράγουν γραπτό και προφορικό λόγο.