ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ-ΣΧΟΛΗ ΣΑΧΕΤΙ  ΜΑΙΟΣ 2017

 

Γράφει: Γράφει ο εκπαιδευτικός Άξιος Δημοσθένης για την συντακτική ομάδα του Ελληνικού Τμήματος.

image001

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν και φέτος οι εξετάσεις για τα Πιστοποιητικά Ελληνομάθειας στο εξεταστικό κέντρο της Σχολής ΣΑΧΕΤΙ.  Όπως γνωρίζουμε το ΣΑΧΕΤΙ από το 2001 παραμένει εξεταστικό κέντρο για τις Εξετάσεις Πιστοποίησης Ελληνομάθειας σε όλη τη Ν. Αφρική και τις γειτονικές χώρες. Προσφέρει δε σε όλους τους υποψήφιους δωρεάν εργαστήρια προετοιμασίας.

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο 16-17 και 18 Μαΐου 2016 και σ’ αυτές πήραν μέρος 45 υποψήφιοι σε όλα τα επίπεδα, παιδιά και ενήλικες Ελληνικής και μη καταγωγής από την Ν. Αφρική.  Να σημειώσουμε ότι φέτος υπήρξε υποψήφια ελληνικής καταγωγής η οποία ήρθε από την Λουσάκα της Ζάμπια και συμμετείχε στις εξετάσεις του επιπέδου Α1 για παιδιά.

Τις εξετάσεις όπως κάθε χρόνο τις ετοίμασε και τις διενήργησε το Ελληνικό Τμήμα της Σχολής ΣΑΧΕΤΙ, η Διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί του Τμήματος,  δίνοντας  τον καλύτερο εαυτό τους τόσο στην οργάνωση και στην προετοιμασία, όσο και στην διενέργεια των εξετάσεων.  Με την εμπειρία τους οι εξεταστές και αξιολογητές Έλληνες εκπαιδευτικοί του Τμήματος, κάτω από την καθοδήγηση της Διεύθυνσης, κατάφεραν όχι μόνο να εξασφαλίσουν το αδιάβλητο των εξετάσεων, αλλά και να αποβάλλουν το άγχος των υποψηφίων.

παράλληλα,  φέτος για δεύτερη  χρονιά, συμμετείχαν στις εξετάσεις 17 μαθητές του Πολιτισμικού

Τμήματος της Γ´Λυκείου  της Σχολής Σαχέτι Ελληνικής και μη καταγωγής, συγκεκριμένα στο επίπεδο Α1 για εφήβους.

Η συμμετοχή των μαθητών αυτών στις εξετάσεις γίνεται πλέον θεσμός  με  στόχο να  τους

δίνει κίνητρο για συνέχιση εκδήλωσης  ενδιαφέροντος στο μάθημα των Ελληνικών, αφού θα τους παρέχεται η δυνατότητα απόκτησης ενός πιστοποιητικού με διεθνή αναγνώριση.

Σε δηλώσεις της αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων, η Διευθύντρια του Ελληνικού Τμήματος κ. Αντωνία Παπάζογλου η οποία εξάλλου φέρει και την ευθύνη των εξετάσεων, τόνισε την ιδιαίτερη σημασία και αξία, κυρίως  για τα Ελληνόπουλα της Ομογένειας να προετοιμάζονται κατάλληλα και να αποκτούν τα Πιστοποιητικά Ελληννομάθειας όλων των βαθμίδων. Σημείωσε δε ότι η κατοχή αυτών των Πιστοποιητικών, όχι μόνο τα κάνει να αισθάνονται υπερήφανα που γνωρίζουν την Ελληνική Γλώσσα σε υψηλό επίπεδο, αλλά  παράλληλα είναι ένα και ένα σημαντικό εφόδιο για την υπόλοιπη σταδιοδρομία τους.

ΤΕΛΟΣ

Η Διεύθυνση καθώς και οι εκπαιδευτικοί του Ελληνικού Τμήματος εύχονται σε όλους τους υποψηφίους που συμμετείχαν στις εξετάσεις, καλά απότελεσματα!!!