ΤΕΓ BLOEMFONTEIN: Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΟΧΙ

Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

image001

Eλληνική κοινότητα Μπλουμφοντέιν Ν. Αφρικής, 30 του Οκτώβρη 2016. Μια Κυριακή, που η κυριαρχία του λευκού και του κυανού πλημμυρίζουν την ψυχή του κάθε Έλληνα με ομορφιά ανείπωτη.
Από νωρίς, ο νους και η ψυχή ταξιδεύουν πολλά χρόνια πίσω, τότε που η ΕΛΛΑΔΑ ανάγκασε εχθρούς και “φίλους “ να κλίνουν το γόνυ ευλαβικά μπρος στο μεγαλείο της ΨΥΧΗΣ. Ανταμώνουμε κείνους τους απλοϊκούς ανθρώπους που, ίσως να μην είχαν διδαχθεί ποτέ ελληνική ιστορία σε σχολικές αίθουσες αλλά γνώριζαν άριστα πώς να γράφουν ιστορία. Μαζί τους δρασκελίσαμε το κατώφλι της εκκλησιάς για τον όρθρο, και μετά το πέρας της Δοξολογίας σταθήκαμε ευλαβικά, γεμάτοι περηφάνια κι ανάταση ψυχής μπρος στο βωμό της τιμής και του χρέους να καταθέσουμε την ευγνωμοσύνη μας ως ελεύθεροι άνθρωποι.
Κατόπιν, τα ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ 3ης και 4ης γενιάς κατάφεραν μ’ έναν τρόπο παράδοξα αληθινό, αναφυλλαδίζοντας σελίδες της ελληνικής ιστορίας, να ξυπνήσουν μνήμες και να οδηγήσουν την ψυχή και το νου μακριά, αδυνατώντας να συγκρατήσουμε κείνο το δάκρυ που προδίδει περηφάνια, πίστη, ελπίδα.
Ναι! Είμαστε σε καλό δρόμο. Καταφέρνουμε να μπολιάζουμε τους επιγόνους με τις αξίες και τα ιδανικά που κρατούν ζωντανή τη φυλή μας χιλιάδες χρόνια τώρα.
Ναι! Είμαστε σίγουροι πως στο δισάκι τους κουβαλούν την ευχή του γονιού και της Παναγιάς, συντροφιά που ξεδιψά και ξαποσταίνει στο διάβα των αιώνων.
Σε μια εποχή που τα ανθρώπινα ιδεώδη, τιμώνται, εκτιμώνται και εκπίπτουν, έχουμε αποθέματα ψυχής να ορθώσουμε τείχος ανάσχεσης και θέτοντας ως μέτρο των πραγμάτων τον ΑΝΘΡΩΠΟ δηλώνουμε πως:
«Η Ρωμιοσύνη ειν’ φυλή συνόκαιρη του κόσμου. Κανένας δεν εβρέθηκε για να την εξαλείψει.Κανένας, γιατί βλέπει την από τα ύψη ο Θεός μου. Η Ρωμιοσύνη θα χαθεί όντας ο κόσμος λείψει.»
ΖΗΤΩ ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 1940
Ας ζει στους αιώνες το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής.
Τ.Ε.Γ. ΜΠΛΟΥΜΦΟΝΤΕΪΝ
Ν. ΑΦΡΙΚΗΣ

ΤΕΓ BLOEMFONTEIN 28 Οκτώβρη 2016 from gvlachos

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΟΡΤΗΣ from gvlachos

ΔΙΠΤΥΧΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΟΧΙ

ΔΙΠΤΥΧΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΟΧΙ from gvlachos