Επίσκεψη υπουργού παιδείας Κύπρου 11-3-2019

Γράφει o εκπαιδευτικός του Ελληνικού Τμήματος, Άξιος Δημοσθένης

Την Σχολή ΣΑΧΕΤΙ επισκέφθηκε ο Υπουργός Παιδείας της Κύπρου κ. Χαμπιαούρης Κωνσταντίνος, την Παρασκευή 08 Μαρτίου συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου του, τον Πρόξενο και Γραμματέα της Ύπατης Αρμοστίας της Κύπρου κ. Μ. Στυλιανού καθώς και από το Προεδρείο της Κυπριακής Αδελφότητας Ν. Αφρικής.

Η Σχολή ΣΑΧΕΤΙ τίμησε τον Υπουργό διοργανώνοντας μία πολύ όμορφη γιορτή με καθαρά Κυπριακό περιεχόμενο στην μεγάλη αυλή του Σχολείου. Να σημειώσουμε ότι την γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Γιοχάννεσμπουργκ κ. Ι. Χατζαντωνάκης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων κ. Ι. Φιλίππου, Ο Πρόεδρος του Δ.Σ του ΣΑΧΕΤΙ κ. Α. Στεφάνου καθώς και μέλη του Συμβουλίου, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης κ. Γ. Βλάχος, και φυσικά όλοι οι μαθητές και η Διοίκηση του ΣΑΧΕΤΙ.

Μετά την προσευχή την οποία τέλεσε ο Πάτερ Πέτρος ιερέας και εκπαιδευτικός της Σχολής, τον Υπουργό και την συνοδεία του καλωσόρισε ο Γενικός Διευθυντής του ΣΑΧΕΤΙ κ. W. Taylor. Αμέσως μετά στη δική του ομιλία ο κ. Χαμπιαούρης φανερά συγκινημένος, εξέφρασε την έκπληξή του και την έντονη ικανοποίησή του για το υψηλό επίπεδο οργάνωσης και λειτουργίας του ΣΑΧΕΤΙ. Τέλος συνεχάρη μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοίκηση για το έργο που επιτελούν.

 

Στη συνέχεια ξεκίνησε η εκδήλωση στην οποία μαθητές του Δημοτικού Κυπριακής καταγωγής, με πολύ γλαφυρό τρόπο μίλησαν για την Κύπρο μέσα από τις φυσικές ομορφιές της, την κουλτούρα του νησιού, τα φαγητά της και τον πολιτισμό της. Παρουσίασαν την ιστορική διαδρομή της σημαίας, του συμβόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ακολούθησε το Παραδοσιακό Τραγούδι Η «Τηλλυρκώτισσα» από τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού, υπό την μαέστρο και καθηγήτρια της μουσικής του ΣΑΧΕΤΙ κ. Θεανώ Φυγκιώρη.

Η εκδήλωση έκλεισε με τον Συρτό Κύπρου – Χορός από μαθητές της Β’ και Γ’ Λυκείου.

Αμέσως μετά προσφέρθηκε στους παρευρισκόμενους τσάι με ελαφρύ γεύμα.