Επίσκεψη του κ.  Λουκά Καρατσώλη, πρέσβη της Ελλάδας στο Χαράρε, στα Ελληνικά Σχολεία, για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Την Παρασκευή 26 Μαρτίου επισκέφτηκε τα Ελληνικά Σχολεία Χαράρε ο πρέσβης της Ελλάδας, ο κ. Λουκάς Καρατσώλης και μέλη της Ελληνικής Κοινότητας και της Ομοσπονδίας. Πρώτος σταθμός τους ήταν το Δημοτικό Σχολείο, όπου οι μαθητές και μαθήτριες, ομογενείς και μη, τους υποδέχτηκαν με μεγάλη εγκαρδιότητα, κρατώντας τις Ελληνικές σημαίες τους. Η διακόσμηση της αίθουσας εκδηλώσεων ήταν σύμφωνη με το πνεύμα της ημέρας.

Στον κ. Καρατσώλη δόθηκε από τον Σύλλογο Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Χαράρε αναμνηστική πλακέτα για τον Εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Στη συνέχεια, ο κ. Καρατσώλης, μαζί με τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας και της Ομοσπονδίας, επισκέφτηκαν την Ελληνική Ακαδημία.

Εκεί ο κ. Πρέσβης, σε ομιλία του, τόνισε την τεράστια σημασία της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, που γιορτάζεται την 25η Μαρτίου. Επίσης, ο πρέσβης, ο κ. Καρατσώλης παρουσίασε σε όλους βίντεο με χαιρετισμό και ομιλία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Σακελλαροπούλου, καθώς και βίντεο με την ανύψωση της Ελληνικής σημαίας στην Ακρόπολη, παρουσία του  πρωθυπουργού της Ελλάδας, του κυρίου Μητσοτάκη.

Τέλος, εκπροσωπώντας τους μαθητές της Ακαδημίας, πήραν τον λόγο ο Head Boy, Ethan Maruva και η Head Girl, Zahra Sachinkonye.
O Head Boy είπε ότι αν συνηθίσουμε στο Άριστα όπως το Αιέν Αριστεύειν (που είναι και το πιστεύω της Ακαδημίας), όπως έλεγαν και οι Αρχαίοι Έλληνες, τότε η συνήθεια αυτή γίνεται βίωμα για όλους μας. H Head Girl είπε ότι ήταν τιμή τους που έμαθαν την Ελληνική Ιστορία και για τον Ελληνικό πολιτισμό και θα ήθελε πραγματικά όλοι οι άνθρωποι να γνωρίσουν τη σπουδαιότητα της Ελλάδας. Είπε επίσης ότι η κραυγή «Ελευθερία ή Θάνατος» είναι κάτι με το οποίο ο λαός της Ζιμπάμπουε μπορεί να ταυτιστεί.
Με τις ομιλίες αυτών των δύο παιδιών, έκλεισε και η απόδοση τιμών και σεβασμού προς την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Επίσκεψη του κ. Λουκά Καρατσώλη, πρέσβη της Ελλάδας στο Χαράρε

Επίσκεψη του κ. Λουκά Καρατσώλη, πρέσβη της Ελλάδας στο Χαράρε

Ο κ. Λούκας Καρατσώλης και οι μαθητές του ελληνικού σχολείου Χαράρε

Ο κ. Λούκας Καρατσώλης στην επίσκεψη στο Ελληνικο σχολείο Χαράρε

Δείτε το βίντεο με τον  Εθνικό Ύμνο της Ελλάδας από τα ελληνικά σχολεία στο Χαράρε της Ζιμπάμπουε: