Σχολεία Αιθιοπίας


Αθλητισμός και παιδί – Σχολεία Ελληνικής κοινότητας Αιθιοπίας

Γράφει η Δντρια του Γυμνασίου – Λυκείου, κα Μαρία Εξάρχου


Μουσεία: Πηγή γνώσης, έμπνευσης και ψυχαγωγίας

Γράφει η  εκπαιδευτικός κα Μαρία Εξάρχου, Δντρια του Γυμνασίου – Λυκείου της Ελληνική Κοινότητας Αντίς Αμπέμπα Αιθιοπίας


Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Ελληνική Κοινότητα και τα σχολεία Αντίς Αμπέμπα, Αιθιοπίας – 2021

Γράφει η διευθύντρια του Γυμνασίου-Λυκείου Αντίς Αμπέμπα, κα Εξάρχου Μαρία.

Με μία λιτή, λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού, αλλά άκρως συγκινητική τελετή γιορτάστηκε την Κυριακή 28 Μαρτίου 2021 στην Εκκλησία του Αγίου Φρουμεντίου της Ελληνικής Κοινότητας Αντίς Αμπέμπα, Αιθιοπία, η Επαίτειος των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Συγκεκριμένα, μετά την δοξολογία και χοροστατούντος του Μητροπολίτου Αξώμης κ.κ. Δανιήλ τελέσθηκε επιμνημόσυνος δέηση στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας παρουσία της Προξένου κας Όλγας Τζωρτζάτου, του Προέδρου της Κοινότητας κ. Δημητρίου Συκά, των σημαιοφόρων και παραστατών της Ζεκείου Δημοτικής Σχολής και του Μιχείου Γυμνασίου και Ενιαίου Λυκείου, των εκπαιδευτικών και της Ομογένειας.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και από τους μαθητές, οι οποίοι με περίσσεια υπερηφάνεια που φορούσαν την παραδοσιακή στολή των παππούδων τους και κρατούσαν την σημαία κατασυγκίνησαν τους παρευρισκόμενους.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο που έψαλαν όλοι μαζί και με τους μαθητές να αναφωνούν «Ζήτω η Ελλάδα, Ζήτω η 25η Μαρτίου, Ζήτω η Αιθιοπία!!!».

 

Εορτασμοί Αιθιοπίας για την 25η Μαρτίου 2021

Εορτασμοί Αιθιοπίας για την 25η Μαρτίου 2021

Εορτασμοί Αιθιοπίας για την 25η Μαρτίου 2021

Εορτασμοί Αιθιοπίας για την 25η Μαρτίου 2021

Εορτασμοί Αιθιοπίας για την 25η Μαρτίου 2021

Εορτασμοί Αιθιοπίας για την 25η Μαρτίου 2021

Εορτασμοί Αιθιοπίας για την 25η Μαρτίου 2021

Εορτασμοί Αιθιοπίας για την 25η Μαρτίου 2021

Εορτασμοί Αιθιοπίας για την 25η Μαρτίου 2021

Εορτασμοί Αιθιοπίας για την 25η Μαρτίου 2021


«Αγαπημένες» ελληνικές λέξεις των μαθητών μας

Greek Community School of Addis Ababa

Ελληνική γλώσσα. Παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Μακραίωνη η ιστορία της. Αιώνες τώρα ζωντανή. Εξακολουθεί να υπάρχει ως ελληνική και ενυπάρχει στην αγγλική γλώσσα δανείζοντας χιλιάδες λέξεις. Και όλα αυτά μπορεί να τα δει ένα παιδί αν αποθέσεις μπροστά του έναν ταμιευτήρα λέξεων. Και να του ζητήσεις να διαλέξει μία να την κάνει δική του, να την ζωντανέψει στο χαρτί, να την πει με τη φωνή του. Κι έτσι νιώθει το σύνδεσμό του με την ελληνική.

Είμαι αγγλόφωνος. Μιλώ ελληνικά. Μαθαίνω μια ξένη γλώσσα που δεν είναι ξένη. Είναι ήδη μέρος  της ζωής μου.

Έτσι ξεκινήσαμε με τα παιδιά του αγγλόφωνου Greek Community School της Αντίς   Αμπέμπα και δουλέψαμε το πρόγραμμα «ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ».

Ευχαριστούμε τους μαθητές μας για την αγάπη τους για τα ελληνικά.

Οι εκπαιδευτικοί

                 Λαμπρινή Κολαΐτη Ατζουλέτ

         Λευτέρης  Ντοκούτσης

 

 

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΙΟΠΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Γράφει ο εκπ/κός Γεώργιος Φίλης

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019-20

Γράφει ο εκπαιδευτικός του σχολείου, Γεώργιος Φίλης

 

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΙΟΠΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η επέτειος του ‘’ΟΧΙ’’ στην Αδδίς Αμπέμπα.  Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν νωρίς το πρωί της Κυριακής 28 Οκτωβρίου με τη δοξολογία την οποία τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μπαρμπέρης στον Ιερό Ναό του Αγίου Φρουμεντίου. Πλήθος παροίκων παρευρέθη μεταξύ των οποίων οι μαθητές και μαθήτριες των ελληνικών σχολείων με τη σημαιοφόρο του Μιχείου Λυκείου Νίτη Ελένη να πρωτοστατεί.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τη σχολική γιορτή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα  ‘’Νικολάου Δράκου’’. Με υπερηφάνεια για το ‘’ΟΧΙ’’ του `40 και με καμάρι, μαθητές και μαθήτριες  απήγγειλαν ποιήματα, ανάγνωσαν κείμενα, τραγούδησαν και χόρεψαν  παραδοσιακούς χορούς σε διδασκαλία του καθηγητή Φυσικής Αγωγής Εμμανουήλ Ασσέφα. Την παράσταση ΄΄έκλεψαν΄΄ οι λιλιπούτειοι μαθητές του κ. Γιαννακού Αριστείδη που με βροντερή φωνή έδωσαν την ευχάριστη νότα στη γιορτή. Οι γονείς καταχειροκρότησαν τις προσπάθειες των παιδιών.

Είχε προηγηθεί η εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον διευθυντή της Ζεκείου Δημοτικής Σχολής  κ. Γιαννακό Αριστείδη  ο οποίος μίλησε για την  Εθνική Επέτειο και τον Ελληνικό Ηρωισμό τονίζοντας τις διαχρονικές αξίες των Ελλήνων.

Τη γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Ελλάδας  στην Αιθιοπία κ. Ν. Παττακιάς, ο Μητροπολίτης  Χρυσόστομος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας κ. Δημήτριος Συκάς μετά του διοικητικού συμβουλίου, και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας στην Δίρε Δάουα κ. Γεωργαλής Γεώργιος. Η προσπάθεια των παιδιών καταχειροκροτήθηκε από γονείς  και πάροικους.

 

 

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΘΙΟΠΙΑ

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

O εορτασμός της 25η Μαρτίου στην Αδδίς Αμπέμπα Αιθιοπίας

Γράφει ο εκπ/κος του σχολείου, Φίλης Γεώργιος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα οι Έλληνες της  Αδδίς Αμπέμπα γιόρτασαν την 25η Μαρτίου, την διπλή γιορτή: του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Φρουμεντίου  το πρωί της Κυριακής  25 Μαρτίου 2018 και  συνεχίστηκαν με τη σχολική γιορτή το απόγευμα της ίδιας μέρας.Ο διήμερος Εορτασμός ολοκληρώθηκε με τη δεξίωση που οργάνωσε η Πρεσβεία της Ελλάδος στην Αιθιοπία, στον ελληνικό Αθλητικό Σύλλογο  «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ». Εξέχοντες προσκεκλημένοι από την πολιτική σκηνή της  πατρίδας μας   ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Κατρούγκαλος και ο Βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ του Ν.Ιωαννίνων κ. Γιάννης  Καραγιάννης.

Την Δοξολογίαετέλεσε ο Πανοσολογιότατος Αρχιμανδρίτης Πατήρ Χρυσόστομος Μπαρμπέρης, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού του Αγίου Φρουμεντίου. Τον Πανηγυρικo εκφώνησε ο  Εξοχότατος Πρέσβης της Ελλάδος  κ. Νικόλαος  Χ. Παττακιάς  τονίζοντας τη σημασία του  ελληνικού ομαδικού πνεύματος προς  επίτευξη κοινών  στόχων, όπως η Ελευθερία. Σύσσωμοι  οι παρευρισκόμενοι πάροικοι  παρουσία του Βουλευτή κ. Καραγιάννη, έψαλλαν τον εθνικό ύμνο και βροντοφώναξαν «ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ».

Εν συνεχεία η σχολική γιορτή έλαβε χώρα στην αίθουσα (Νικολάου Δράκου) της ελληνικής Κοινότητος με τους μαθητές  και τις μαθήτριες των ελληνικών σχολείων να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και να συγκινούν το κοινό. Τη γιορτή επιμελήθηκε η καθηγήτρια αγγλικής Φιλολογίας, κ. Κωτζαντώνογλου Χριστίνα.

Στον Πανηγυρικό λόγο η κ. Κωτζαντώνογλου έκανε μια ιστορική αναδρομή στις περιπέτειες του Αγώνα δίνοντας έμφαση στον ηρωισμό που διέπει τους Έλληνες τις δύσκολες στιγμές  της εξέγερσης. Από τη γιορτή δε θα μπορούσαν  να λείψουν οι παραδοσιακοί χορευτικοί χοροί (καλαματιανός, τσάμικος, συρτάκι) από τους μαθητές και τις μαθήτριες με την καθοδήγηση του καθηγητή Φυσικής Αγωγής,  κ.Εμμανουήλ Ασέφα.  Παρόντες στην γιορτή: ο Εξοχότατος Πρέσβης της Ελλάδος στην Αιθιοπία κ. Ν. Χ. Πατακιάς, ο Βουλευτής του Νομού Ιωαννίνων κ. Γιάννης Καραγιάννης, ο Πρόξενος κ. Εμμανουήλ Κουμπαράκης , ο Πανοσολογιότατος Αρχιμανδρίτης Πατήρ Χρυσόστομος Μπαρμπέρης, ο Πρόεδρος της ελληνικής Κοινότητος κ. Δημήτριος Συκάς και ο Πρόεδρος της Ε.Α.Ε ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κ. Αθανάσιος Ρούσος.

Η  μαθητική χορευτική ομάδα των ελληνικών σχολείων  εντυπωσίασε και την επόμενη μέρα στην δεξίωση στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ παρουσία του ΑΝ.ΥΠΕΞ κ. Γιώργου Κατρούγκαλου ο οποίος, μετά την αποχώρησή του από το Σύλλογο κοινοποίησε τα εύσημα του για τους μαθητές μας σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Γονείς, κηδεμόνες καθώς και πλήθος Ελλήνων επισκεπτών που έτυχε να βρίσκονται τις μέρες εκείνες στην πόλη καταχειροκρότησαν την προσπάθεια των παιδιών.

 

Εκδήλωση στην Αιθιοπία για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Επίσκεψη στο Εθνικό Θέατρο της Αντίς Αμπέμπα –  Ο Σωκράτης στα αιθιοπικά

image-01

Την Τρίτη 31 Οκτωβρίου και ώρα 5μ.μ. ήταν η πρεμιέρα της παράστασης «Ξυπόλητος στην Αθήνα – Η ζωή του Σωκράτη» στο Εθνικό Θέατρο της Αντίς Αμπέμπα. Αυτή η εκδήλωση οργανώθηκε από την ελληνική πρεσβεία της Αντίς Αμπέμπα, στο πλαίσιο της επετείου 100 χρόνων ελληνο-αιθιοπικών σχέσεων. Έχουν προγραμματιστεί συνολικά 52 παραστάσεις!

image-02

Οι μαθητές του Μιχείου Λυκείου της ελληνικής κοινότητας Αντίς Αμπέμπα παρακολούθησαν με ευχαρίστηση την παράσταση και με ιδιαίτερη ευκολία, αφού γνωρίζουν -παράλληλα με την ελληνική – και την αιθιοπική γλώσσα. Στο πλαίσιο των θετικών σχόλιών τους για την παράσταση ανέφεραν – μεταξύ άλλων – ότι είχε γίνει ένας καταπληκτικός συνδυασμός της αρχαίας ελληνικής σκέψης με την αιθιοπική αίσθηση του χιούμορ.

image-03

Συγκεκριμένα, ακολουθούν οι απόψεις ορισμένων μαθητών:

«Μού άρεσε εκεί που ο Σωκράτης περπάτησε ανάμεσα στους ανθρώπους και είπε ωραία λόγια και τον χειροκροτούσαν.» Κυριάκος Νίτης

«Τα πρόσωπα του θεάτρου ήταν ωραία» Σοφία Γιαλούρη

«Εντυπωσιαστήκαμε, επειδή δεν γνωρίζαμε ότι η Αιθιοπία ξέρει την ιστορία της Ελλάδας»

Ναθαναήλ Τάγε

«Αυτό που μού άρεσε πολύ, είναι τα σκηνικά, που ήταν πολύ όμορφα». Ναθαναήλ Εσέτου

image-04

«Οι ηθοποιοί κέρδισαν την προσοχή των θεατών. Ο Σωκράτης μιλούσε τόσο καθαρά και ωραία, ώστε να τραβήξει την προσοχή των θεατών, αλλά και να τους πείσει με απλό τρόπο.»  Ελένη Νίτη

«Επειδή είμαστε Ελληνο- Αιθίοπες, μού αρέσει πολύ, όταν βλέπω κάποια πράγματα που συνδυάζουν την Ελλάδα με την Αιθιοπία, αφού και οι δύο είναι πατρίδες μου». Μελίνα Τερέφε

image-05

«Θα μπορούσε κάποιος να εντυπωσιαστεί από την εμφάνιση των ηθοποιών. Ήταν όλοι τους ντυμένοι σαν τους αρχαίους Έλληνες. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι απόκτησα περισσότερη γνώση για τη ζωή του Σωκράτη.» Μαρία Πρωτούλη

«Οι ηθοποιοί έπαιζαν πολύ καλά το ρόλο τους. Όλη η παράσταση ήταν τέλεια». Θωμάς Ρ.

«Η παράσταση με έκανε να συγκεντρωθώ στο μάθημα των αρχαίων». Θεοδώρα Χαρμανή

Επιθυμία των μαθητών είναι να τους δοθούν κι άλλες ευκαιρίες να παρακολουθήσουν ανάλογες θεατρικές παραστάσεις στο μέλλον.

Μπούρα Ευφροσύνη, Φιλόλογος

image-06

 

 

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΙΟΠΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.

image-02

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η επέτειος του «ΟΧΙ» στην Αδδίς Αμπέμπα.  Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν νωρίς το πρωί της Κυριακής 29 Οκτωβρίου με τη δοξολογία την οποία τέλεσε ο Πανοσολογιότατος Αρχιμανδρίτης Πατήρ Χρυσόστομος Μπαρμπέρης στον Ιερό Ναό του Αγίου Φρουμεντίου. Πλήθος παροίκων παρευρέθη μεταξύ των οποίων οι μαθητές και μαθήτριες των ελληνικών σχολείων.

image-04

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τη σχολική γιορτή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Νικολάου Δράκου». Με υπερηφάνεια για το «ΟΧΙ» του `40 και με καμάρι, μαθητές και μαθήτριες  απήγγειλαν ποιήματα, ανάγνωσαν κείμενα, τραγούδησαν και χόρεψαν  παραδοσιακούς χορούς σε διδασκαλία του καθηγητή Φυσικής Αγωγής Εμμανουήλ Ασσέφα. Την παράσταση «έκλεψε» η χορωδία του Μιχείου Γυμνασίου-Λυκείου που με το τελευταίο της τραγούδι  «Αχ Ελλάδα σ΄ αγαπώ» των Ρασούλη – Παπάζογλου προκάλεσε ρίγη συγκίνησης. Οι γονείς καταχειροκρότησαν τις προσπάθειες των παιδιών.

image-06

Είχε προηγηθεί η εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τη φιλόλογο του Μιχείου Γυμνασίου-Λυκείου κ. Μπούρα Ευφροσύνη η οποία μίλησε για την  Εθνική επέτειο και τον Ελληνικό Ηρωισμό τονίζοντας τις διαχρονικές αξίες των Ελλήνων.

image-05

Τη γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Ελλάδας  στην Αιθιοπία κ. Ν. Παττακιάς, ο Πρόξενος κ. Κουμπαράκης, ο Αρχιμανδρίτης Πατέρας Χρυσόστομος, ο Πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας κ. Δημήτριος Συκάς μετά του διοικητικού συμβουλίου, ο πρόεδρος της Ε.Α.Ε ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κ. Αθ. Ρούσσος καθώς και γονείς των μαθητών και πάροικοι.

 

Εκπαιδευτικός, Φίλης Γεώργιος

image-03

 

ΓΙΟΡΤΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΔΔΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ 

image-01

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη  γιορτή για τα Ηνωμένα Έθνη στον προάυλιο χώρο του Greek Community School. Το πρόγραμμα περιλάμβανε χορούς και τραγούδια από διάφορες χώρες του κόσμου, εικαστικές δημιουργίες με θέμα την ειρήνη μεταξύ των λαών καθώς και παρέλαση μαθητών οι οποίοι ύψωσαν τις σημαίες των κρατών – μελών του ΟΗΕ . Αθρόα προσέλευση γονέων και φίλων των μαθητών καθότι το θέαμα είναι εντυπωσιακό όπως κάθε χρόνο.

image-02

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Αιθιοπία είναι ιδρυτικό μέλος του ΟΗΕ καθώς και του Οργανισμού για την Αφρικανική Ενότητα. Η πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, η  Αδδίς Αμπέμπα, φιλοξενεί τα γραφεία της Αφρικανικής Ένωσης (ΑU) και της οικονομικής επιτροπής του ΟΗΕ για την Αφρική (ECA). Ο ΟΗΕ έχει ως έδρα για τα αφρικανικά κράτη μέλη του την Αδδίς Αμπέμπα.

image-03

Το Greek Community School ακολουθεί τις εξελίξεις και  η εκδήλωση λαμβάνει χώρα στο σχολείο τα τελευταία 15 χρόνια. Έχει στο ενεργητικό του μαθητές από 50 διαφορετικές εθνικότητες. Στόχος του σχολείου είναι να αναδείξει:  τα θετικά στη  διαφορετικότητα, την ποικιλία στα έθνη, στις θρησκείες , στις φυλές. Τα παιδιά υμνούν το σεβασμό για τα χρώματα των ανθρώπων και την ειρήνη μεταξύ των λαών.

image-04

Την εκδήλωση ανοίγει το ελληνικό τμήμα με παραδοσιακούς χορούς, με τους μαθητές να φορούν παραδοσιακές φορεσιές  και να ‘’κλέβουν’’ τις  εντυπώσεις. Επίσης μαθητές του δημοτικού περνούν το δικό τους μήνυμα στον κόσμο κρατώντας στα χέρια μικρά χάρτινα πανό στα οποία αποτυπώνονται λέξεις με πανανθρώπινη σημασία.

 

Εκπαιδευτικός, Φίλης Γεώργιος

image-06

 

Ο AΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΘΙΟΠΙΑΣ

 

image-01     Ο καθιερωμένος Αγιασμός για τη Ζέκειο Δημοτική σχολή καθώς και  το Μίχειο Γυμνάσιο – Λύκειο τελέστηκε στις 10 Οκτώβρίου.

image-02

Ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μπαρμπέρης (πρωτοστατούντος της Ιεράς Μητροπόλεως Αξώμης) ετέλεσε τον Αγιασμό  και μετέφερε προς τους μαθητές και τους καθηγητές τις θερμές πατρικές ευχές και ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αξώμης κ. κ. Πέτρου.

image-03

Ο πρόεδρος της ελληνικής Κοινότητας κ. Δημήτριος Συκάς ευχήθηκε για μια καλή σχολική χρονιά με υγεία, για μαθητές κι εκπαιδευτικούς.

image-04

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να βρεθούν πάλι με τους φίλους τους αλλά και να καλωσορίσουν θερμά τους καινούριους συμμαθητές τους.

image-05

Εκπαιδευτικός, Φίλης Γεώργιος