ΕΓΓΡΑΦΕΣ – ΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Ι.Ε.Κ. ΚΑΙ ΕΠΑ.Λ. (ή ΤΕΛ)

Ενημερώνουμε για τις εξής δυνατότητες εγγραφών:

α. Οι πτυχιούχοι ΕΠΑ.Λ, Τ.Ε.Ε. Β’ ΚΥΚΛΟΥ και Τ.Ε.Λ. μπορούν να εγγραφούν στο Γ’ εξάμηνο φοίτησης των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. σε συναφείς ειδικότητες με τον επαγγελματικό τομέα από τον οποίο αποφοίτησαν. Σε αυτή την περίπτωση, η διαδικασία εγγραφής γίνεται με υποβολή αίτησης των ενδιαφερομένων στο Ι.Ε.Κ. ενδιαφέροντός τους, όπου λειτουργεί Γ΄ εξάμηνο στις εν λόγω ειδικότητες, έως και τη 15η Σεπτεμβρίου 2023.

β. Οι κάτοχοι Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ.) των Ι.Ε.Κ. (απόφοιτοι Ι.Ε.Κ.) και του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας δύνανται να κατατάσσονται σε συναφείς ειδικότητες των Ι.Ε.Κ. Για τον λόγο αυτό, υποβάλλουν σχετική αίτηση στο Ι.Ε.Κ. που επιθυμούν να φοιτήσουν έως και την 15η Σεπτεμβρίου 2023 συνοδευόμενη από φωτοαντίγραφο ταυτότητας και τη Β.Ε.Κ. που κατέχουν. Η τελική έγκριση της εγγραφής λαμβάνεται από τη Διεύθυνση Εφαρμογής Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Οι ειδικότητες που λειτουργούν στο Γ’ εξάμηνο σπουδών στο ΔΙΕΚ Ζίτσας από το επόμενο εξάμηνο σπουδών (Οκτώβριο 2023) είναι οι ακόλουθες:

1. Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων

2. Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας

3. Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου

4. Ειδικός Αισθητικής και Τέχνης του Μακιγιάζ

5. Προπονητής Κλασικού Αθλητισμού

6. Τεχνικός Αμπελουργίας και Οινολογίας


Βρείτε ΕΔΩ τις αιτήσεις για τις περιπτώσεις:

α. Εγγραφής πτυχιούχων ΕΠΑ.Λ, Τ.Ε.Ε. Β’ ΚΥΚΛΟΥ και Τ.Ε.Λ. – αίτηση Νο. 8 και

β. Κατάταξης Αποφοίτων ΙΕΚ – αίτηση Νο. 9.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση