General Secretariat for Greeks Abroad (GSGA): Hospitality programme – Deadline 20th of March

The General Secretariat for Greeks Abroad (GSGA) announces a hospitality program of expatriate children aged 8-12 (at departing time children must not have turned 12 years of age) at its camps in Malesina (Prefecture of Fthiotida, Central Greece). The program will be held from 06-07-2009 to 25-07-2009.

Deadline for lodging application forms and all relevant documents is 20th of March 2009.

To apply for the camp please download the following forms and documents:

1. Application Form
2. Health Questionnaire
3. More Information

Applications have to be submitted at the Education Office of the General Consulate of Greece in Sydney (219-223 Castlereagh Street, Sydney 2000, tel. 92833800 fax 02-92833833 and email hellenicedu.sydney@yahoo.com.au).
For more information on the camp or if you find the application forms illegible please contact the Education Office.

Greek Version follows.

Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού (Γ.Γ.Α.Ε.) ανακοίνωθηκε ότι διοργανώνει και φέτος
?Πρόγραμμα Φιλοξενίας Παιδιών της Ελληνικής Διασποράς, ηλικίας 8-12 ετών στην Ελλάδα, στις κατασκηνώσεις της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (Γ.Γ.Α.Ε.) κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του 2009?.
Ειδικά από το Σύδνεϋ και την ευρύτερη περιοχή του NSW έχει προγραμματιστεί η συμμετοχή 28 παιδιών για τη Α? κατασκηνωτική περίοδο από 06-07-2009 έως 25-07-2009 στην κατασκήνωση της ΓΓΑΕ στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

    Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά ελληνικής καταγωγής, τα οποία πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • ο ένας τουλάχιστον από τους γονείς είναι ελληνικής καταγωγής.
  • να είναι ηλικίας 8 έως 12 ετών (να μην έχει συμπληρωθεί το 12ο έτος της ηλικίας τους κατά την μετακίνησή τους προς την Ελλάδα).
  • τα παιδιά, κατά την κρίση των γονιών, να θέλουν και να μπορούν να ενσωματωθούν στην κατασκηνωτική ζωή.
  • να μην είναι τέκνα εργαζομένων του Ελληνικού Δημοσίου στο εξωτερικό (εξαιρούνται τέκνα των επιτοπίως προσληφθέντων), καθώς και Ελλήνων προσωρινώς διαβιούντων εκτός Ελλάδας.

Διαδικασία και προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Οι γονείς ή οι κηδεμόνες των ενδιαφερομένων που διαμένουν στα όρια ευθύνης του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Σύδνεϋ, πρέπει να προσκομίσουν τα απαραίτητα έντυπα, δηλαδή την ΑΙΤΗΣΗ (με πρόσφατη φωτογραφία) και το ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΗ τα οποία θα καταθέσουν μαζί με ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ για την καλή σωματική και ψυχική υγεία και δυνατότητα του παιδιού να συμμετάσχει σε αθλητικές δραστηριότητες. Χωρίς κάποιο από τα προαναφερθέντα η αίτηση δεν εξετάζεται και απορρίπτεται ως έχει. Την αίτηση και τις τυχόν εξουσιοδοτήσεις, υπογράφουν και οι δύο γονείς ή σε περίπτωση διαζυγίου αυτός που έχει την επιμέλεια.

Τελευταία ημέρα υποβολής αίτησης: 20 Μαρτίου 2009. Αιτήσεις με ελλιπή στοιχεία θα θεωρηθούν άκυρες.

Οι αιτήσεις θα κατατεθούν στο Προξενείο της Ελλάδας στο Σύδνεϋ (Γραφείο Εκπαίδευσης). Μπορείτε να κατεβάσετε τα έντυπα επιλέγοντας τους σύνδεσμους που ακολουθούν. Επίσης μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Εκπαίδευσης για οποιαδήποτε απορία ή στην περίπτωση που βρίσκετε δύσκολο να συμπληρώσετε την αίτηση (219-223 Castlereagh Street, Sydney 2000, τηλ. 92833800 fax 02-92833833 και email hellenicedu.sydney@yahoo.com.au).

Αίτηση
Δελτίο Υγείας Κατασκηνωτή
Πληροφορίες – Οδηγίες για τους γονείς των κατασκηνωτών