Κατασκηνώσεις για παιδιά 8-12 ετών

Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού (Γ.Γ.Α.Ε.) ανακοίνωσε ότι διοργανώνει και φέτος “Πρόγραμμα Φιλοξενίας Ελληνοπαίδων της Διασποράς σε Κατασκηνώσεις” για παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών.Από το Σύδνεϋ έχει προγραμματιστεί η συμμετοχή 30 παιδιών για τη Α’ κατασκηνωτική περίοδο, δηλαδή από 07-07-2008 έως 26-07-2008 στην κατασκήνωση της Γ.Γ.Α.Ε. στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας.

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ
Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά ελληνικής καταγωγής, τα οποία πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • ο ένας τουλάχιστον από τους γονείς είναι ελληνικής καταγωγής
  • να είναι ηλικίας 8 έως 12 ετών.
  • κατά προτίμηση να μην έχουν συμμετάσχει κατά το παρελθόν σε αντίστοιχο πρόγραμμα
  • τα παιδιά, κατά την κρίση των γονιών, να θέλουν και να μπορούν να ενσωματωθούν στην κατασκηνωτική ζωή
  • να μην είναι τέκνα εργαζομένων του Ελληνικού Δημοσίου στο εξωτερικό (εξαιρούνται τέκνα των επιτοπίως προσληφθέντων), καθώς και Ελλήνων προσωρινώς διαβιούντων εκτός Ελλάδας.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ
Τα έξοδα αεροπορικής μετακίνησης (από τα σημεία που ορίζονται) προς και από την Ελλάδα καθώς και η διαμονή, η διατροφή, το εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα, οι εκδρομές κ.λ.π., καλύπτονται από τη Γ.Γ.Α.Ε. Η διακίνηση των παιδιών από την Αυστραλία, θα γίνει ομαδικά με συνοδεία υπαλλήλων της Γ.Γ.Α.Ε. από το Σύδνεϋ και τη Μελβούρνη. Οι μετακινήσεις εντός Αυστραλίας θα γίνουν ιδιωτικά. Οι κρατήσεις θέσεων και οι ημερομηνίες αφίξεων και αναχωρήσεων των συμμετεχόντων καθορίζονται αποκλειστικά από τη Γ.Γ.Α.Ε. και δεν υπόκεινται σε αλλαγές. Σε περίπτωση που οι συμμετέχοντες κατασκηνωτές θελήσουν να παραμείνουν στην Ελλάδα, μετά το τέλος της κατασκηνωτικής περιόδου, αυτό θα πρέπει να αναφερθεί στην έντυπη δήλωση συμμετοχής. Σε αυτή την περίπτωση την ευθύνη και το κόστος επιστροφής θα αναλάβουν οι γονείς ή οι εξουσιοδοτημένοι κηδεμόνες τα στοιχεία των οποίων αναφέρονται στην έντυπη δήλωση.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι γονείς ή οι κηδεμόνες των ενδιαφερομένων που διαμένουν στα όρια ευθύνης του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Σύδνεϋ, πρέπει να προσκομίσουν τα απαραίτητα έντυπα, δηλαδή την ΑΙΤΗΣΗ και το ερωτηματολόγιο το ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΗ τα οποία θα καταθέσουν μαζί με ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ για την καλή σωματική και ψυχική υγεία και δυνατότητα του παιδιού να συμμετάσχει σε αθλητικές δραστηριότητες. Χωρίς κάποιο από τα προαναφερθέντα η αίτηση δεν εξετάζεται και απορρίπτεται ως έχει. Την αίτηση και τις τυχόν εξουσιοδοτήσεις, υπογράφουν και οι δύο γονείς ή σε περίπτωση διαζυγίου αυτός που έχει την επιμέλεια.

Τελευταία ημέρα υποβολής αίτησης: 24 Μαρτίου 2008. Αιτήσεις με ελλιπή στοιχεία θα θεωρηθούν άκυρες.

ΑΙΤΗΣΗ (PDF)

ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΗ (PDF)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΩΝ (doc)