ΕΔΙΑΜΜΕ: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα ομογενών μαθητών 2008

Στα πλαίσια του έργου «Παιδεία Ομογενών», το οποίο χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και εθνικούς πόρους, οργανώνεται εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σαράντα (40) ομογενείς μαθητές, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (Ρέθυμνο), συνολικής διάρκειας 3 εβδομάδων. Συγκεκριμένα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί κατά το χρονικό διάστημα 29 /30 Μαρτίου 2008 (αφίξεις) έως και 19/20 Απριλίου 2008 (αναχωρήσεις).

Στόχος του προγράμματος είναι: α) να φέρει τους μαθητές σε επαφή με τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα (την ομιλούμενη ελληνική γλώσσα, την καθημερινότητα στην Ελλάδα, την εκπαιδευτική πραγματικότητα κ.λ.π.), αλλά και να τους δώσει στοιχεία Ιστορίας και Πολιτισμού, σε συνδυασμό με επισκέψεις σε ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους, β) η δημιουργία κοινωνικών σχέσεων και η δημιουργία δικτύων επικοινωνίας μεταξύ των ομογενών μαθητών μεταξύ τους καθώς και με ελλαδίτες μαθητές μέσω της φοίτησής τους σε σχολεία του Ρεθύμνου, γ) η σύσφιξη των σχέσεων των ομογενών μαθητών με τον τόπο καταγωγής των οικογενειών τους.

Οι μαθητές (συμπεριλαμβανομένων και των συνοδών τους) θα προέρχονται από: Αυστραλία (20 μαθητές & συγκεκριμένα: Μελβούρνη 9, Σύδνευ 5, Αδελαΐδα 4, & Ν. Ζηλανδία 2 μαθητές), Ν. Αφρική (5 μαθητές), Σουδάν (2 μαθητές), Αιθιοπία (2 μαθητές), Αίγυπτος (2 μαθητές), Ουρουγουάη (2 μαθητές), Βραζιλία (3 μαθητές), Χιλή (4 μαθητές).

Η αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί στο γραφείο μας μέχρι 11 Φεβρουαρίου 2008.

Για περισσότερες πληροφορίες και αίτηση συμμετοχής πατήστε εδώ.