Οκτ 09 2012

Σεμινάριο για τη διδασκαλία της Λογοτεχνίας στην Α΄ Λυκείου

Σας ενημερώνουμε ότι διοργανώνουμε σεμινάρια για τη διδασκαλία της Λογοτεχνίας στην Α΄ Λυκείου. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί σε τρεις φάσεις. Κατά την πρώτη φάση, θα παρουσιαστεί η διδακτική ενότητα «Τα φύλα στη Λογοτεχνία». Θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση, κατά την οποία θα παρουσιαστεί η διδακτική ενότητα «Παράδοση και μοντερνισμός στη νεοελληνική ποίηση» (ενδεικτικός χρόνος: το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου 2012). Τέλος, το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί με την τρίτη φάση, στην οποία θα παρουσιαστεί η διδακτική ενότητα «Το Θέατρο» (ενδεικτικός χρόνος: τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου 2013).

Η πρώτη φάση του σεμιναρίου, με θέμα τη διδακτική ενότητα: «Τα φύλα στη Λογοτεχνία», θα διεξαχθεί ως εξής:

1. Πέμπτη 11/10/2012, ώρα: 12:15-14:00, στο 1ο Λύκειο Ναυπάκτου, για τους εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ02, που υπηρετούν στα σχολεία: 1ο ΓΕΛ Ναυπάκτου, 2ο ΓΕΛ Ναυπάκτου, 1ο ΕΠΑΛ Ναυπάκτου και διδάσκουν το μάθημα της Λογοτεχνίας στην Α τάξη των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

2. Τρίτη 16/10/2012, ώρα: 12:15-14:00,1ο ΕΠΑΛ Μεσολογγίου, για τους εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ02, που υπηρετούν στα εξής σχολεία: 1ο ΓΕΛ Μεσολογγίου, 2ο ΓΕΛ Μεσολογγίου, 1ο ΕΠΑΛ Μεσολογγίου, ΓΕΛ Αιτωλικού, ΓΕΛ Αστακού, ΓΕΛ Ευηνοχωρίου, ΓΕΛ Νεοχωρίου, 1ο ΕΠΑΛ Κατοχής και διδάσκουν το μάθημα της Λογοτεχνίας στην Α τάξη των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Σημείωση: Το σεμινάριο απευθύνεται, κατά βάση, στους φιλολόγους που διδάσκουν Λογοτεχνία στην Α Λυκείου. Μπορούν, όμως, να το παρακολουθήσουν όλοι οι συνάδελφοι φιλόλογοι Λυκείου, ακόμη και του Γυμνασίου, εφόσον δεν παρακωλύεται η λειτουργία του σχολείου στο οποίο υπηρετούν.

Η Σχολική Σύμβουλος ΠΕ02

Δρ. Μεταξούλα Μανικάρου

2 απαντήσεις μέχρι τώρα




RSS Σχόλιων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *