Οκτ 10 2016

Γιώργος Ασημακόπουλος, Σοφοκλή, Αντιγόνη. Μεταφράσεις για τη Β΄Λυκείου

Αγαπητοί συνάδελφοι-φιλόλογοι,

στο πλαίσιο της συναδελφικής μας επικοινωνίας, ενίσχυσης της μεταξύ μας συνεργασίας και ανατροφοδότησης, είναι αναγκαίο να γνωστοποιούνται Καλές Πρακτικές συναδέλφων που παραμένουν ενεργά κύτταρα της εκπαιδευτικής κοινότητας. Μια τέτοια Καλή Πρακτική αποτελεί και το βιβλίο Σοφοκλή, Αντιγόνη. Μεταφράσεις για τη Β΄Λυκείου του φιλολόγου Γιώργου Ασημακόπουλου.

Ο εκλεκτός συνάδελφος, συνδυάζοντας “ερμηνευτικά και λεξιλογικά σχόλια του σχολικού βιβλίου με δόκιμες μεταφράσεις, με αξιόλογη σχετική βιβλιογραφία (λεξικά, γραμματολογίες) και δικτυογραφία” δημιούργησε ένα εύχρηστο εγχειρίδιο.

Η δημοσιοποίηση της διδακτικής εμπειρίας του συναδέλφου αποτελεί αφενός μεν πολύτιμο κεφάλαιο για την πορεία της εκπαίδευσης και αφετέρου χρηστικό εργαλείο για τον μάχιμο εκπαιδευτικό και αξιοποιήσιμο υλικό για τον μαθητή.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον συνάδελφο Γιώργο Ασημακόπουλο, ο οποίος εμπιστεύτηκε το υλικό του και το μοιράστηκε μαζί μας. Αναμένουμε και άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες, οι οποίες αποτελούν επένδυση για την παιδεία των μαθητών μας.

 

Η Σχολική Σύμβουλος ΠΕ02

Δρ. Μεταξούλα Μανικάρου

 

 

 

Μεταφράσεις Αντιγόνης-Ασημακόπουλος Γιώργος

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




RSS Σχόλιων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *