Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, συνεργάζεται με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων δια της Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων και προσκαλεί τις σχολικές μονάδες της αρμοδιότητάς της, να λάβουν μέρος στη μαθητική δράση με θέμα:

‘‘Το 1821 Παράθυρο για το Δικό μου Βιώσιμο και Δημιουργικό Μέλλον’’

Σκοπός της δράσης είναι οι μαθητές/τριες να προβληματιστούν και να: Α) συνθέσουν ένα σχετικό μήνυμα για το πώς αντιλαμβάνονται την αξία του εορτασμού των 200 ετών από την ελληνική Επανάσταση ως εφαλτήριο για το δικό τους βιώσιμο και δημιουργικό μέλλον και Β) να προβάλλουν αυτό το μήνυμα σχεδιάζοντας σχετική αφίσα.

Η φιλοτέχνηση της αφίσας μπορεί να είναι ψηφιακή ή χειροποίητη, με υλικά εικαστικής έκφρασης ανακυκλώσιμα ή/και φυσικά, όπως πλαστικά μικροαντικείμενα, άμμος, κοχύλια, αποξηραμένα φύλλα κ.λπ. Επιπλέον μπορεί να είναι ατομικό ή και ομαδικό έργο. Η χειροποίητη δημιουργία θα φωτογραφηθεί και θα αποσταλεί σε αρχείο εικόνας (jpg, png). Η μαθητική δράση απευθύνεται σε μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των δυο συνεργαζόμενων Διευθύνσεων. Όλοι/ες οι συμμετέχοντες/ουσες θα λάβουν αναμνηστικά διπλώματα και τα καλύτερα έργα θα συμπεριληφθούν σε ψηφιακό επετειακό λεύκωμα.

Οι καλύτερες αφίσες (3-4 φωτογραφίες) που θα δημιουργηθούν στην σχολική μονάδα θα αποσταλούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στην διεύθυνση grpere@dide-v-ath.att.sch.gr   μέχρι τις 24 Μαΐου 2021.

Έγγραφο της Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας