Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Β΄/θμιας Εκπ/σης Κυκλάδων δια της Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων, προτίθεται να διοργανώσει εξ αποστάσεως Εργαστήριο Δημιουργικής γραφής , με θέμα:

«Γράφοντας και διαβάζοντας με τους μαθητές μας για την Επανάσταση του 1821»

Το εργαστήριο, το οποίο θα συντονίσει η κ. Ελένη Σβορώνου, συγγραφέας παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας και συντονίστρια εργαστηρίων δημιουργικής γραφής, διοργανώνεται για τη σχολική κοινότητα, με σκοπό να δώσει ιδέες και διδακτικά εργαλεία, στο πλαίσιο δράσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.

Με βάση τα κείμενα του σχολικού βιβλίου Ιστορίας, των Ανθολογίων Λογοτεχνίας αλλά και  λογοτεχνικά βιβλία για παιδιά και νέους, ασκούμαστε στη δημιουργική γραφή με θέμα την Επανάσταση. Στόχος είναι οι μαθητές/τριες να προσεγγίσουν πτυχές της Επανάστασης μέσα από τη λογοτεχνία και να συμπληρώσουν με τη φαντασία τους αυτά που τα εγχειρίδια Ιστορίας συνήθως παραλείπουν και που είναι αυτά που κάνουν το παρελθόν να έρθει πιο κοντά μας.

Το εργαστήριο προγραμματίζεται για την Πέμπτη, 1 Απριλίου 2021 (18.00 έως 20.00), απευθύνεται στους/στις  εκπαιδευτικούς των δύο Δνσεων Εκπσης,  με όριο συμμετεχόντων τα 20   άτομα από την  Δ.Δ.Ε Β΄Αθήνας και με προτεραιότητα σε αυτούς/ές που:

Α. Υλοποιούν προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
Β. Υλοποιούν Προγράμματα Πολιτιστικών Θεμάτων & Αγωγής υγείας
Γ. Δεν έχουν ξαναπαρακολουθήσει κατά τη φετινή σχολική χρονιά άλλο σεμινάριο της Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας
Δ. Σε περίπτωση που υπάρχουν πολλοί/ές που πληρούν τα παραπάνω κριτήρια, θα υπάρξει το επιπλέον κριτήριο της ώρας δήλωσης στην φόρμα αιτήσεων

Στους/στις συμμετέχοντες/ουσες θα δοθεί σχετική βεβαίωση. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς των συνεργαζόμενων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης του Σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική Φόρμα συμμετοχής

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : Τρίτη 30 Μαρτίου 2021 στις 15:00.

Οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετέχουν θα λάβουν με e-mail μέχρι το βράδυ της Τρίτης 31 Μαρτίου 2021, τον απαραίτητο σύνδεσμο για την συμμετοχή τους στην πλατφόρμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης. (ΠΡΟΣΟΧΗ: να ελέγχετε και την ανεπιθύμητη αλληλογραφία).

Έγγραφο της Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας