Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της υποστήριξης των εκπαιδευτικών και της ενδυνάμωσης στο έργο τους, συνεργάζεται με το Κ.Π.Ε. Λαυρίου και τις Δ/νσεις Α΄/θμιας Εκπ/σης Β΄Αθήνας και Α΄/θμιας & Β΄/θμιας Εκπ/σης Ανατολικής Αττικής, για την πραγματοποίηση διαδικτυακής Επιμορφωτικής Ημερίδας, με θέμα:

“Τα φαρμακευτικά και αρωματικά φυτά στη ζωή μας»

που θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας Webex την Τρίτη 30 Μαρτίου 2021 και ώρες 18.00 – 20.30.
Η Ημερίδα απευθύνεται συνολικά σε 120 εκπαιδευτικούς, δηλαδή σε 30 εκπαιδευτικούς από κάθε Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Θα έχει συνολική διάρκεια τριών (3) διδακτικών ωρών. Βασική επιδίωξη της Ημερίδας είναι τόσο η εξοικείωση των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών με την ιστορική διάσταση και την καλλιέργεια των φυτών από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας, όσο και η αξιοποίησή τους στην εκπαιδευτική πράξη μέσω των προγραμμάτων Π.Ε.
Προτεραιότητα έχουν οι εκπ/κοί που υλοποιούν πρόγραμμα Π.Ε. στα Σχολεία τους τη φετινή σχολική χρονιά.

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης του Σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική Φόρμα συμμετοχής

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου στις 14:00.

Οι εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν για την επιλογή τους στα προσωπικά τους e-mails. Παρακαλούνται να ελέγχουν πάντα και την ενοχλητική αλληλογραφία.

Έγγραφο της Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

18.00-18.05: «Χαιρετισμός και σκεπτικό της ημερίδας», Μαρία Καγιάφα, Υπεύθυνη του ΚΠΕ Λαυρίου
18.05-18.15: «Το νέο πρόγραμμα του ΚΠΕ: Αυτός ο κήπος ο μικρός ο μέγας», Ειρήνη Μιχαηλίδου
(Αν. Υπεύθυνη του ΚΠΕ Λαυρίου)
18.15-18.25: «Η ενσάρκωση μιας ιδέας… σε δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης», Βαρβάρα Πετρίδου (Υπεύθυνη ΠΕ ΔΔΕ Β’ Αθήνας)
18.25-18.50: «Τα Φαρμακευτικά και Αρωματικά Φυτά στο πέρασμα των χρόνων», Δρ Δήμητρα Ευτέρπη Σωτηροπούλου (Σ.Ε.Ε. Γεωπονίας, Διατροφής και Περιβάλλοντος, 3ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής)
18.50-19.15: «Επίκαιρος Ιπποκράτης», Ειρήνη Βαλλιανάτου (Δρ Βιολογίας, Hippocrates for life)
19.15-19.30: Ερωτήσεις-Συζήτηση
19.30-19.55: Εισήγηση από την κ. Ελένη Σκαλτσά (Καθηγήτρια, Τμήμα Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ) ο τίτλος της οποίας θα ανακοινωθεί προσεχώς
19.55-20.20: «Καταγράφοντας αρωματικά φυτά και βότανα της περιοχής και τις ιστορίες τους. Μια διεπιστημονική πρόταση περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με προσεγγίσεις και εργαλεία της επιστήμης των πολιτών», Μαρία Δασκολιά (Αν. Καθηγήτρια Παιδαγωγικού Τμήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΕΚΠΑ – Διευθύντρια Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης) Δρ Δημήτριος Γκότζος (Υπ. ΠΕ ΔΠΕ Β΄ Αθήνας – Συνεργάτης ΕργΠΕ ΕΚΠΑ) και Άννα Τρίγκατζη (Εκπαιδευτικός ΠΕ02, Υπ. Δρ Εργ Π.Ε. ΕΚΠΑ)
20:20-20:30: Συζήτηση – Αξιολόγηση της ημερίδας