Σύμφωνα με το Απόσπασμα Πρακτικού 28/05-06-2020 του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π., εγκρίνεται η διεξαγωγή του εν λόγω Διαγωνισμού για τους/τις μαθητές/τριες όλων των τάξεων των Δημοτικών, των Γυμνασίων καθώς και της Α’ τάξης των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας. Επισημαίνεται ότι η υλοποίηση του εν λόγω διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί με τις εξής απαραίτητες συνθήκες:

1) Η συμμετοχή των μαθητών/τριών να είναι προαιρετική, δωρεάν και να απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των γονέων/κηδεμόνων.
2) Η υλοποίηση του διαγωνισμού δε θα επιβαρύνει το ωρολόγιο σχολικό πρόγραμμα.
3) Τα έργα των μαθητών θα υποβάλλονται προς κρίση μόνο στην αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης και δεν θα εντάσσονται στον εκπαιδευτικό σχεδιασμό του σχολείου και στην εν γένει αξιολόγηση των
4) Οι φορείς διοργάνωσης αναλαμβάνουν όλη τη διαδικασία υλοποίησης του διαγωνισμού, χωρίς έσοδα ή οποιοδήποτε οικονομικό όφελος από τα υποβληθέντα έργα. Η χρήση των έργων θα γίνει μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς.
5) Ο διαγωνισμός δεν εμπλέκεται με την προώθηση εμπορικών προϊόντων.
6) Η διενέργεια του διαγωνισμού θα υλοποιηθεί με τους κανόνες δεοντολογίας για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων μαθητών/-τριών (και κατά τα ισχύοντα στο .2121/1993 «Πνευματική ιδιοκτησία, συγγενικά δικαιώματα και πολιτιστικά θέματα», ΦΕΚ 25, τ. Α΄,04.03.1993).

Έγκριση Υ.ΠΑΙ.Θ.

Προκήρυξη Μαθητικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής

Ερωτηματολόγιο αποτίμησης διαγωνισμού07052020