Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας-Ακράτας, στο πλαίσιο του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που συντονίζει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανωγείων με θέμα: «Ψηλαφώντας τη μνήμη της γης μέσα από τη Γεωποικιλότητα, τα Γεωπάρκα και τις Ανθρωπογενείς Δραστηριότητες», σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανωγείων, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και το Φορέα Διαχείρισης Χελμού – Βουραϊκού θα υλοποιήσει Επιμορφωτική Τηλε-Ημερίδα για τους εκπαιδευτικούς των νομών εμβέλειας του Κ.Π.Ε. Η Τηλε-Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020 από τις 6:00 έως τις 7:30 μ.μ μέσω της πλατφόρμας Webex του Υπουργείου Παιδείας.
Η Τηλε-Ημερίδα θα έχει ως θέμα:

«Η Εκπαιδευτική Αξία του Γεωπάρκου Χελμού – Βουραϊκού»

Σκοπός της Τηλε-Ημερίδας είναι να επιμορφώσει και να ευαισθητοποιήσει τους εκπαιδευτικούς για την ιδιαίτερη σημασία και την ανάγκη προστασίας, ανάδειξης και αξιοποίησης σε Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των περιοχών με Γεωπάρκα και ιδιαίτερα του Γεωπάρκου Χελμού – Βουραϊκού.
Η Τηλε-Ημερίδα θα περιλαμβάνει:
Εισηγήσεις για:

• Το Γεωπάρκο Χελμού – Βουραϊκού
• Την εκπαιδευτική σημασία των Γεωπάρκων και τη σύνδεσή τους με τους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης στην υλοποίηση προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης • Δραστηριότητες που υλοποιούνται στους γεώτοπους του Γεωπάρκου Χελμού –Βουραϊκού μέσα και από τα προγράμματα του Κ.Π.Ε Κλειτορίας – Ακράτας.
Παρακαλούνται οι Υπεύθυνοι Π.Ε. και Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων Α/θμιας Εκπ/σης και Β/θμιας Εκπ/σης νομών εμβέλειας να αποστείλουν στα σχολεία του νομού τους την πρόσκληση συμμετοχής τους στην Τηλε- Ημερίδα και οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να υποβάλουν την ηλεκτρονική φόρμα στον παρακάτω υπερσύνδεσμο μέχρι και την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020 ώρα 1.00 μμ.:
https://docs.google.com/forms/d/1kaZ_zL46huvv3yXMs4WXUftZGqFr_3rkyCvJtafVYhA/edit

Έγγραφο του Κ.Π.Ε.Κλειτορίας-Ακράτας