Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς (Κ.Π.Ε. Κιλκίς), στο πλαίσιο του Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ)-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ», το οποίο υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνδιοργανώνει, με το ΚΠΕ Στυλίδας Υπάτης, επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης στο πλαίσιο του θεματικού δικτύου «Γεωπεριβαλλοντικά – Γεωμυθολογικά μονοπάτια».

Τίτλος Σεμιναρίου: «Γεωπεριβαλλοντικές διαδρομές στον μύθο στον θρύλο και την ιστορία»

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 10, 11 και 12 Μαΐου 2019 και θα περιλαμβάνει θεωρητικό και εργαστηριακό μέρος στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ στο Παλαιό Γυναικόκαστρο, στην πόλη του Κιλκίς καθώς και εργασίες πεδίου στον Λόφο Αγίου Γεωργίου Κιλκίς, στη λίμνη Δοϊράνη, σε παραλίμνιες περιοχές της και στο Γυναικόκαστρο. Το σεμινάριο θα είναι διάρκειας 21 διδακτικών ωρών.

Το σεμινάριο απευθύνεται το μέγιστο σε 50 εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης ως εξής :

1. Εκπαιδευτικούς που εκπονούν προγράμματα Π.Ε. με συναφές στο δίκτυο θέμα και το σχολείο τους συμμετέχει στο Εθνικό θεματικό δίκτυο «Γεωπεριβαλλοντικά-Γεωμυθολογικά – μονοπάτια»
2. Εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας, Δυτ. Μακεδονίας, Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης που εκπονούν πρόγραμμα ΠΕ συναφές με τη θεματολογία του Δικτύου και επιθυμούν να ενταχθούν σε αυτό.
3. Μέχρι τέσσερις (4) Υπεύθυνους ΠΕ ή ΣΔ (εφόσον έχουν εισήγηση ή υλοποιούν εργαστήριο), οι οποίοι έχουν στην αρμοδιότητά τους σχολικές μονάδες που συμμετέχουν στο Δίκτυο με προτεραιότητα σε αυτούς των οποίων ένας τουλάχιστον εκπαιδευτικός των παραπάνω σχολικών μονάδων θα συμμετάσχει στο σεμινάριο ή ανήκουν στην Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου.
4. Υπευθύνους και μέλη Π.Ο. των συνεργαζόμενων ΚΠΕ (μέχρι 4 ΚΠΕ και 2 άτομα ανά ΚΠΕ και εφόσον έχουν εισήγηση ή υλοποιούν εργαστήριο) ή/και συμμετέχουν στην Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου.
5. Μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του δικτύου, που δεν ανήκουν στις δύο παραπάνω κατηγορίες.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα αποσταλούν στο ΚΠΕ Κιλκίς ως εξής:
Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να αποστείλουν την αίτησή τους στον υπεύθυνο Π.Ε. ή σχολικών δραστηριοτήτων της διεύθυνσής τους μέχρι την 10η-04-2019, ημέρα Τετάρτη.

Έγγραφο του ΚΠΕ Κιλκίς

Αίτηση συμμετοχής