Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της υποστήριξης των καθηγητών, συνεργάζεται με το ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας και τη Δ/νση Β΄/θμιας Εκπ/σης Γ΄ Αθήνας, για τη διοργάνωση τριήμερου σεμιναρίου διάρκειας 18 ωρών, με θέμα :

«Όλυμπος, διαδρομή στον τόπο και στην ιστορία»

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε 40 εκπαιδευτικούς των δύο Διευθύνσεων που ανήκουν στην εμβέλεια του Κ.Π.Ε. (20 εκπαιδευτικοί ανά Δνση Εκπσης).

Με το σεμινάριο αυτό, το ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας επιδιώκει τη γνωριμία, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών σχετικά με το φυσικό και πολιτισμικό κεφάλαιο του Ολύμπου. Το περιεχόμενο του σεμιναρίου αναφέρεται σε θέματα, όπως αειφορική ανάπτυξη παραολύμπιων οικισμών, πολιτιστικές διαδρομές της νοτιοδυτικής πλευράς του Ολύμπου, οικοσυστήματα του Ολύμπου, αειφορία κ.ά. Σκοπός του σεμιναρίου είναι επίσης να επιμορφώσει και να ευαισθητοποιήσει με βιωματικό τρόπο τους εκπαιδευτικούς για τη σημασία και την ανάγκη υλοποίησης προγραμμάτων για προστατευόμενες περιοχές, παραδοσιακούς οικισμούς και τοπία περιβαλλοντικής και πολιτισμικής αξίας, καθώς και να τους φέρει σε επαφή με τα προβλήματα και τις δυνατότητες προστασίας και διαχείρισης αυτών των περιοχών. Ακόμη, θα δοθεί η δυνατότητα αξιοποίησης της εμπειρίας που θα αποκτηθεί για το σχεδιασμό προγραμμάτων Π.Ε. στα σχολεία σχετικών με τα παραπάνω αντικείμενα.

Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν από Παρασκευή 16 έως και Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ στην Ελασσόνα, καθώς και σε πεδία παραολύμπιων περιοχών του Δήμου Ελασσόνας.

 Επισημαίνεται ότι η μετακίνηση των επιμορφούμενων και η διαμονή τους θα καλυφθεί από τους ιδίους. Οι μετακινήσεις των μελών ΚΠΕ, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο σεμινάριο ως εισηγητές, θα καλυφθούν από δικούς τους προϋπολογισμούς κέντρων.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής.
Μέσα από τον προϋπολογισμό του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
(Π.Ε.2.2) θα καλυφθούν τα εξής :
α)τα έξοδα διαμονής και διατροφής των εισηγητών
β)τα έξοδα διατροφής των συμμετεχόντων (γεύμα ή δείπνο ανά ημέρα προγράμματος)
γ)τα έξοδα προβολής και διαφήμισης, καθώς και οι λειτουργικές δαπάνες του Σεμιναρίου
(δαπάνες διαλέξεων, εκπαιδευτικό υλικό, αναλώσιμα, έξοδα καθαριότητας)
Επισημαίνεται ότι η μετακίνηση των επιμορφούμενων και η διαμονή τους θα καλυφθεί από τους ιδίους.

Για την πεζοπορία στις παραολύμπιες περιοχές, οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με κατάλληλα ρούχα και ειδικά παπούτσια (αν είναι δυνατό να προστατεύουν τους αστραγάλους), καθώς επίσης και με σακίδιο.

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης του σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα    :  https://tinyurl.com/ydhgxkg9

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : 21-10-2018 και ώρα 22.00.

Έγγραφο της Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας