Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία για ακόμη μία χρονιά σας προσκαλεί να λάβετε μέρος στην Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών (EuroΒirdwatch), που θα πραγματοποιηθεί, όπως κάθε χρόνο, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, δηλαδή στις 5 και 6 Οκτωβρίου 2019.

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών αποτελεί την πρώτη δράση παγκόσμιας εμβέλειας που διοργανώθηκε από τη BirdLife International και η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 9-10 Οκτωβρίου 1993 σε περισσότερες από 100 χώρες. Kύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση – ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη προστασίας των μεταναστευτικών πουλιών, καθώς και των περιοχών αναπαραγωγής τους, των ενδιάμεσων σταθμών στις μεταναστευτικές τους διαδρομές και των τόπων διαχείμασής τους.

Σημειώνεται ότι μπορείτε να οργανώσετε τις δραστηριότητές σας εντός ή και εκτός  του συγκεκριμένου Σαββατοκύριακου και  επίσης καθημερινές, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν εκπαιδευτικές ομάδες.

Παρακαλούμε συμπληρώστε τη Φόρμα Συμμετοχής σας στην εκδήλωση , ώστε να συμπεριληφθείτε στη λίστα συμμετεχόντων φορέων στη φετινή Γιορτή Πουλιών και στις σχετικές αναρτήσεις από τα μέσα της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ.