«Μελετώ ένα τοπικό περιβαλλοντικό θέμα αξιοποιώντας τα δημοσιογραφικά εργαλεία»

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Εθνικός χειριστής του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον» και η Διεύθυνση Β’/βάθμιας Εκπ/σης Αχαΐας, Συντονιστικός φορέας του Δικτύου, συνδιοργανώνουν διήμερο Επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο του Δικτύου, την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Μαΐου 2019, στο χώρο του Πλωτού Μουσείου Νεράιδα, στη Μαρίνα Φλοίσβου.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί να λειτουργήσουν ως δημοσιογράφοι, να πάρουν συνεντεύξεις από τους τοπικούς φορείς της Μαρίνας Φλοίσβου, η οποία είναι μια από τις 15 βραβευόμενες με Γαλάζια Σημαία μαρίνες της Ελλάδας, ή/και την ευρύτερη περιοχή του Π. Φαλήρου και να συντάξουν σχετικά άρθρα, φωτογραφίες και βίντεο σχετικά με τα τοπικά περιβαλλοντικά ζητήματα.
Στο Σεμινάριο θα συμμετάσχουν 40 εκπαιδευτικοί Β΄/θμιας Εκπαίδευσης, των οποίων τα σχολεία συμμετέχουν στο Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον». Δεκτοί μπορούν να γίνουν όμως και εκπαιδευτικοί που είτε συμμετέχουν σε κάποιο άλλο δίκτυο της ΕΕΠΦ ή που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε κάποιο τη νέα σχολική χρονιά. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης του Διήμερου Επιμορφωτικού Σεμιναρίου ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας την φόρμα συμμετοχής στο https://forms.gle/iyeuvRXfW5Bdt1yG7 , έως και την Τρίτη 7 Μαΐου 2019. Οι εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν για την επιλογή τους στο σεμινάριο στα προσωπικά τους e-mails.
Στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς θα σταλούν βεβαιώσεις συμμετοχής ηλεκτρονικά μετά το πέρας του σεμιναρίου.

Καλύπτονται τα coffee breaks και ένα ελαφρύ γεύμα.
Δεν καλύπτονται έξοδα μετακίνησης, διαμονής και το βραδινό γεύμα.
Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί θα πρέπει να έχουν μαζί τους τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να επεξεργαστούν άρθρα, φωτογραφίες και βίντεο (laptop, tablet, κινητό τηλέφωνο, φωτογραφική μηχανή, βιντεοκάμερα).