Σας ενημερώνουμε ότι το Δίκτυο Μεσόγειος SOS διοργανώνει ένα ξεχωριστό, συμμετοχικό και διαδραστικό εργαστήρι για το πλαστικό απόρριμμα υπό τη θεματική ενότητα «Συλλογικές πλατφόρμες ευαισθητοποίησης για τη βιωσιμότητα και την κοινωνική καινοτομία» του χρηματοδοτικού προγράμματος της Ε.Ε. για την Έρευνα και την Καινοτομία Horizon 2020.

Η εκδήλωση αυτή έρχεται να καλύψει μια μεγάλη ανάγκη της κοινωνίας των πολιτών για τους τρόπους διαχείρισης των προϊόντων μιας χρήσης και των πλαστικών αποβλήτων. Στην εκδήλωση οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν, να προτείνουν και να γνωρίσουν διάφορες τεχνικές καινοτόμου επαναχρησιμοποίησης,  αναμόρφωσης και δημιουργίας νέων χρήσιμων προϊόντων από πλαστική ύλη με τελικό σκοπό την παραγωγή ενός χαρτοφυλακίου δημιουργικών, πρωτότυπων ιδεών και προτάσεων για έργα περιβαλλοντικής τέχνης ή κατασκευές με πρώτη ύλη τα πλαστικά απορρίμματα!

Το Δίκτυο Μεσόγειος SOS συνδιοργανώνει την εκδήλωση αυτή με την σε συνεργασία με την ερευνητική ομάδα DATALAB του εργαστηρίου Επιστήμης και Τεχνολογίας Δεδομένων του Τμήματος Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Για περισσότερες πληροφορίες, για να δηλώσετε συμμετοχή ή να προωθήσετε την εκδήλωση στα δίκτυά σας, θα βρείτε συνημμένα το πρόγραμμα, το πόστερ και την πρόσκληση της εκδήλωσης ενώ μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή και με τους ακόλουθους τρόπους:

Στέλνετε email στο coasts@medsos.gr
Δηλώνετε συμμετοχή στην σελίδα μας στο facebook: PlasticTwist Workshop Participation ή
Μέσω google:  PlasticTwist Workshop Participation

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Απρίλιου στο Welcommon Youth Hostel, Καποδιστρίου 4 στην Αθήνα στις 10.30πμ.