Η Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. Αττικής προγραμματίζει εκπαιδευτική δράση υπαίθρου – πεζοπορική εκδρομή για τριάντα πέντε (35) εκπαιδευτικούς της Αττικής με θέμα: «Εθνικός Δρυμός Πάρνηθας: Ορεινή πεζοπορία και εξερεύνηση περιβάλλοντος».

Η δράση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 από 09.15 πμ έως 15.30.

Η δράση θα ξεκινήσει από το τελεφερικ της Πάρνηθας, όπου θα επισκεφτούμε τη μικρή έκθεση για τον Εθνικό Δρυμό και θα περιλαμβάνει ορεινή πεζοπορία σε υψόμετρο άνω των 1000 μέτρων συνολικής διάρκειας 2-3 ωρών: από το καταφύγιο Μπάφι έως το Πυροφυλάκιο ή την Πηγή της Σκίπιζας και επιστροφή. Το μονοπάτι είναι ανηφορικό σε όλη του τη διαδρομή (υψομετρική διαφορά περίπου +200μ) και ακόμα και αν δεν βρέχει, κατά τόπους θα έχει πιθανότατα λάσπες και μπορεί να γλιστράει (αν υπάρχουν συναδέλφοι που επιθυμούν πολύ να έρθουν αλλά ίσως δεν τα καταφέρνουν στη μεγάλη διαδρομή μπορεί να υπάρχει εναλλακτικά και μια μικρότερη). Κατά μήκος της διαδρομής θα έρθουμε σε επαφή με τα φυσικά χαρακτηριστικά του οικοσυστήματος της Πάρνηθας και θα μελετήσουμε ιδιαίτερα το θέμα της αποκατάστασης του ελατοδάσους μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2007 και τα μέτρα δασοπροστασίας.

Παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή,αναφέροντας α) στοιχεία επικοινωνίας (email και αρ. κινητού τηλεφώνου), β) σχολείο (ή θέση που υπηρετούν) και γ) αν διαθέτουν Ι.Χ. (και πόσες θέσεις διαθέσιμες) όσο το δυνατόν συντομότερα και το αργότερο μέχρι το πρωί της Δευτέρας 4 Νοεμβρίου προκειμένου να μπορέσουν να γίνουν όλες οι απαραίτητες συνεννοήσεις για τις συνδυασμένες μετακίνησεις και το γεύμα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και στην περίπτωση περισσοτέρων δηλώσεων, θα προηγηθούν τα μέλη της Ένωσης. Οι δηλώσεις θα γίνουν στο e-mail: secretary@kpea.gr ή στα τηλέφωνο 210-9959251 (Γ. Φαραγγιτάκης, Θ. Σμπαρούνης) ή στο κινητό 6974633272 (Θ. Σμπαρούνης).

Πληροφορίες : Πρόσκληση σε πεζοπορική εκδρομή στην Πάρνηθα