Το βιωματικό εργαστήρι εκπαιδευτικών με τίτλο «Ενεργός πολίτης μέσα και έξω από την τάξη» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, στο Επίκεντρο της ActionAid και το οποίο πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Αθήνα: Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018.

Περιγραφή εργαστηρίου:

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πώς μπορείτε να βοηθήσετε τους μαθητές σας να γίνουν πιο δραστήριοι και ενεργοί πολίτες;
Στο πλαίσιο του εργαστηρίου θα διερευνηθούν οι συνθήκες που κάνουν πλέον επιτακτικότερη την ανάγκη για την καλλιέργεια της ενεργού πολιτειότητας και θα παρουσιαστούν εργαλεία για την εισαγωγή της έννοιας του Ενεργού Πολίτη του κόσμου στη σχολική τάξη. Παράλληλα θα εφαρμοστούν παραδείγματα του βιβλίου της ActionAid «Ενεργός Πολίτης μέσα και έξω από την Τάξη» από τις εκδόσεις Πατάκη, που ακολουθούν τη μαθητοκεντρική μεθοδολογία.
Μέσω βιωματικών δραστηριοτήτων και θεατρικών τεχνικών, που προτείνονται στο βιβλίο, οι συμμετέχοντες θα διερευνήσουν τα χαρακτηριστικά του Ενεργού Πολίτη, γνώσεις, δεξιότητες και τις αξίες του. Το παιχνίδι ρόλων λοιπόν και ο θεατρικός αυτοσχεδιασμός θα γίνουν τα βασικά εργαλεία για να καλλιεργήσουν οι συμμετέχοντες την ενσυναίσθηση, την αλληλεγγύη και να αναρωτηθούν πάνω σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διαφορετικότητας.
Στο τέλος του εργαστηρίου θα υπάρχει χρόνος για συζήτηση με τους συμμετέχοντες και ανταλλαγή καλών πρακτικών και δράσεων που προσεγγίζουν την έννοια του Ενεργού Πολίτη μέσα και έξω από την σχολική πράξη.

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 στις 16:30 στο ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ (Πέτρας 93, Κολωνός)
Διάρκεια: 3 ώρες

Δωρεάν συμμετοχή με απαραίτητη την κράτηση θέσης στο:  210 9211029 και education.hellas@actionaid.org