Έχοντας υπόψη την υπ’ αρ. πρωτ. 9645/3-9-2018 Γνωμοδότηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) [υπ’ αριθ. 37/30-8-2018 Πράξη του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π.], σας ενημερώνουμε ότι εγκρίνεται ως παιδαγωγικά κατάλληλο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πιστοποίησης που προτείνεται από τη ΜΚΟ Αειφόρουμ και την Έδρα UNESCO TΠΕ και φέρει τον τίτλο «Σήμα Αειφόρου Σχολείου», καθώς εμπλουτίζει με τρόπο καινοτόμο, πρωτότυπο και επιστημονικά έγκυρο τους διδακτικούς στόχους του ισχύοντος Προγράμματος Σπουδών στο πεδίο της Εκπαίδευσης για την Αειφορία συμβάλλοντας στη διαπαιδαγώγηση του μελλοντικού πολίτη επί αυτού του ζωτικής σημασίας ζητήματος για τον σύγχρονο κόσμο. Το εν λόγω πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές /-ήτριες Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπαίδευσης της χώρας, κατά τη σχολική χρονιά 2018-2019.

Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι προϋποθέσεις υλοποίησης του εν λόγω εκπαιδευτικού προγράμματος πιστοποίησης είναι:

α) η προαιρετική, δωρεάν και ύστερα από σχετική απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων συμμετοχή των σχολείων
β) η εφαρμογή του κατά τρόπον τέτοιον ώστε να μην παρακωλύεται η ομαλή λειτουργία του σχολείου και η τήρηση του ωρολογίου προγράμματος (εντασσόμενου στα προαιρετικά προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων)
γ) η συνεργασία με τους υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την οργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων για το Αειφόρο Σχολείο με προαιρετική τη συμμετοχή καθηγητών/τριών σε αυτά
δ) η διάχυση των αποτελεσμάτων από την εφαρμογή του προγράμματος μέσα από τον ιστότοπο του
προγράμματος (www.aeiforum.eu)
ε) η απουσία κατά την υλοποίησή του οποιουδήποτε στοιχείου, άμεσα ή έμμεσα, διαφημιστικού,
προπαγανδιστικού, προσηλυτιστικού, αυταρχικού, ρατσιστικού, ξενοφοβικού, έμφυλων διακρίσεων ή μη
σεβασμού της διαφορετικότητας χαρακτήρα
στ) η απουσία οποιασδήποτε απόβλεψης εμπορικής εκμετάλλευσης».

Έγκριση ΥΠ.Π.Ε.Θ.