Το ΚΠΕ Ανωγείων, ύστερα από την υπ’ αριθμ. 19920/Δ2/6/2/2018 εγκριτική απόφαση του ΥΠ.Π.Ε.Θ. για την ίδρυση του Εθνικού Θεματικού Δικτύου του ΚΠΕ Ανωγείων, διοργανώνει σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ανωγείων και το ΑΚΟΜΜ, τριήμερο Ιδρυτικό Επιμορφωτικό Σεμινάριο για το Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Π.Ε. του ΚΠΕ Ανωγείων με θέμα:
«Ψηλαφώντας τη μνήμη της γης μέσα από τη γεωποικιλότητα, τα Γεωπάρκα και τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες»

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Mαίου, το Σάββατο 12 Μαίου  και την Κυριακή 13 Μαίου 2018 στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Ανωγείων και στην ευρύτερη περιοχή του Γεωπάρκου του Ψηλορείτη.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλης της χώρας και πιο συγκεκριμένα, κατά προτεραιότητα:

Α) Σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης που τα σχολεία τους είναι ενταγμένα στο Δίκτυο.
Β) Στα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής και Παιδαγωγικής Ομάδας του Δικτύου.
Γ) Σε Υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ως εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης ή που έχουν σχολεία ενταγμένα στο Δίκτυο.
Δ) Σε εκπαιδευτικούς – μέλη των συνεργαζόμενων ΚΠΕ που συμμετέχουν ήδη στο Δίκτυο.
Ε) Σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης που επιθυμούν να ενταχθούν στο Δίκτυο και υλοποιούν κατά το τρέχον σχολικό έτος περιβαλλοντικά προγράμματα σχετικά με τις θεματικές του Δικτύου, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.
ΣΤ) Σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης των νομών εμβέλειας του ΚΠΕ Ανωγείων  που ενδιαφέρονται για το θέμα, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.

Η έναρξη του σεμιναρίου ορίζεται στις 16:30 της Παρασκευής και η λήξη στις 14:30 το μεσημέρι της Κυριακής.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση συμμετοχής και να την αποστείλουν στους Υπευθύνους Σχολικών δραστηριοτήτων των Διευθύνσεών τους, μέχρι την Τετάρτη  28 Μαρτίου 2018.