Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Aθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της υποστήριξης των καθηγητών που έχουν αναλάβει προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, συνεργάζεται με το ΚΠΕ Κλειτορίας-Ακράτας και τις Δ/νσεις Α΄/θμιας Εκπ/σης Α΄, Β΄ Αθήνας και Δυτικής Αττικής,  για τη διοργάνωση διήμερου σεμιναρίου,  με θέμα :

« «Τα Εθνικά Πάρκα και τα Γεωπάρκα στα Προγράμματα Π.Ε. Το Εθνικό Πάρκο και το Γεωπάρκο Χελμού – Βουραϊκού»»

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε 40 εκπαιδευτικούς των τεσσάρων Διευθύνσεων που  ανήκουν στην εμβέλεια του Κ.Π.Ε. (10 εκπαιδευτικοί ανά Δνση Εκπσης).
Σκοπός του σεμιναρίου είναι να επιμορφώσει και να ευαισθητοποιήσει με βιωματικό τρόπο τους εκπαιδευτικούς για τη σημασία και την ανάγκη υλοποίησης Προγραμμάτων για προστατευόμενες περιοχές όπου υπάρχουν  Εθνικά Πάρκα και Γεωπάρκα και υποστηρίζονται από Φορείς Διαχείρισης, καθώς και να τους φέρει σε επαφή με τα προβλήματα και τις δυνατότητες προστασίας και διαχείρισης αυτών των περιοχών. Ακόμη, θα δοθεί η δυνατότητα αξιοποίησης της εμπειρίας που θα αποκτηθεί για το σχεδιασμό σχετικών με τα παραπάνω αντικείμενα προγραμμάτων Π.Ε. στα σχολεία.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τη Παρασκευή 04 Μαΐου στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ στην Κλειτορία και το Σάββατο 05 Μαΐου 2018  στο Φαράγγι του Βουραϊκού.
Προϋπόθεση  για τη παρακολούθηση του σεμιναρίου, είναι η δυνατότητα των εκπαιδευτικών να συμμετάσχουν στην πεζοπορία διάρκειας τριών (3) ωρών και απόστασης 7 χιλιομέτρων κατηφορικά στο φαράγγι του Βουραϊκού. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με κατάλληλα ρούχα και ειδικά παπούτσια (αν είναι δυνατό να προστατεύουν τους αστραγάλους), καθώς επίσης και με σακίδιο.
Στην επιλογή θα προηγηθούν οι εκπαιδευτικοί που :
  • Δεν έχουν παρακολουθήσει κατά τη φετινή σχολική χρονιά 2ήμερο ή πολυήμερο σεμινάριο σε ΚΠΕ  εκτός Αττικής
  • Υλοποιούν πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κατά τη φετινή σχολική χρονιά
  • Στην περίπτωση που 2 ή παραπάνω εκπαιδευτικοί πληρούν τα ίδια κριτήρια, κριτήριο τελικής επιλογής θα είναι ο χρόνος της αίτησης.

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης του Σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική Φόρμα συμμετοχής

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : 26-03-2018

Έγγραφο της Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας