Το ΚΠΕ Λαυρίου προτίθεται να οργανώσει Ημέρα Προσανατολισμού στις 14 Μαρτίου 2018 με σκοπό την γνωριμία των μαθητών με το αγώνισμα αυτό και σε συνέχεια της επιμορφωτικής ημερίδας που είχε οργανώσει το ΚΠΕ στις 11 Νοεμβρίου 2017 που απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς Α/βάθμιας και β/βάθμιας εκπαίδευσης με τίτλο ‘Προσανατολίζομαι στο ΧΑΟΣ’. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με τον ‘Πανελλήνιο Επιστημονικό και Αθλητικό Σύλλογο Εκπαιδευτικών για την Ανάπτυξη του Αγωνίσματος του Προσανατολισμού –  Orienteering’. Στην μαθητική αυτή ημερίδα μπορούν να συμμετέχουν μαθητές Β/θμιας Εκπ/σης από την Αττική, την Κορινθία, την Αργολίδα, την Βοιωτία και την Εύβοια, καθώς και μαθητές Ε΄ και Στ΄ δημοτικού από την Αν. Αττική.

Το orienteering είναι ένα νέο στην Ελλάδα άθλημα, στο οποίο οι αθλητές καλούνται να εντοπίσουν συγκεκριμένα σημεία σε όμορφες γεωγραφικές περιοχές μέσω ενός ειδικά σχεδιασμένου χάρτη. Μπορεί να περιγραφεί σαν άθλημα με δύο όψεις, την σωματική και την καθαρά πνευματική-ψυχολογική.

Στην μαθητική ημερίδα στις 14/3/2018 που θα διεξαχθεί στην πόλη του Λαυρίουθα υπάρχουν πολλές διαφορετικές διαδρομές, ανάλογα με την ηλικία, το φύλο και την εμπειρία των μαθητών, οι οποίες προσφέρονται για να γνωρίσουν οι μαθητές την βιομηχανική κληρονομιά της πόλης (orienteering σε αστικό περιβάλλον).

Όποιο σχολείο ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει είτε με το ΚΠΕ Λαυρίου (kpelav@yahoo.gr) είτε με τον κ. Δημήτρη Καραδημητρίου (πρόεδρο του ΠΕΑΣΕΑΑΠ – psekp.o@gmail.com – σχολείο: 22920 69225, κινητό: 6974778828) μέχρι την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, στέλνοντας e-mail και δηλώνοντας πόσα άτομα υπολογίζει να έρθουν καθώς και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Έγγραφο του ΚΠΕ Λαυρίου