idea-theatre«Μπροστά στις νέες προκλήσεις 2017: ανιχνεύοντας τον ρόλο του πολίτη»

Το «Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση», τακτικό μέλος του Διεθνούς Οργανισμού για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (International Drama/Theatre & Education Association-IDEA), καλεί εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες, θεατρολόγους, φοιτητές και μαθητές να συμμετέχουν στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου στην Εκπαίδευση στις 27 Νοεμβρίου, όπως έχει καθιερωθεί από το 2008.

Για το 2017, στην Ελλάδα, οι δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση έχουν τον γενικό τίτλο “Μπροστά στις νέες προκλήσεις 2017: ανιχνεύοντας τον ρόλο του πολίτη”. Από την ίδρυσή του το 1998, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση υποστηρίζει πως το θέατρο είναι ανάγκη να υπάρχει με τριπλό ρόλο στην εκπαίδευση: ως μορφή τέχνης, ως εργαλείο μάθησης αλλά και ως μέσο κοινωνικής παρέμβασης. Οι διαφορετικές πλευρές του ρόλου αυτού αλληλοσυνδέονται, αλληλοτροφοδοτούνται και υπηρετούν ένα κοινό όραμα: παιδεία που θα συμβάλλει στην καλλιέργεια δημιουργικών ανθρώπων, ευαίσθητων στα σημεία των καιρών και με ενσυναίσθηση, οι οποίοι θα εξελίσσονται διαρκώς και θα συμβιώνουν αρμονικά με τον άλλον.

Στο πλαίσιο του εορτασμού μέλη και συνεργάτες του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση θα παρουσιάσουν σε διάφορες πόλεις και με ελεύθερη είσοδο βιωματικά εργαστήρια, συζητήσεις, ημερίδες για εκπαιδευτικούς καθώς και δραστηριότητες με παιδιά και νέους. Στις φετινές εκδηλώσεις συμμετέχει και το πρόγραμμα “κι αν ήσουν εσύ;” που υλοποιείται σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Στην ιστοσελίδα www.theatroedu.gr υπάρχουν τα προγράμματα των εκδηλώσεων στις διάφορες πόλεις στην Ελλάδα καθώς και το μήνυμα του Προέδρου του IDEA.

Στην Αθήνα  το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση διοργανώνει Ημερίδα το ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 – Τόπος: 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθήνας (Οδός Τσόχα, ΜΕΤΡΟ «Αμπελόκηποι), που περιλαμβάνει  βιωματικά εργαστήρια σε ομάδες, εισηγήσεις και συζήτηση σε ολομέλεια και παράσταση θεάτρου φόρουμ.  Είσοδος ελεύθερη
Οι εγγραφές στα βιωματικά Εργαστήρια θα γίνουν κατά την προσέλευση 09.00π.μ-09.30π.μ με σειρά προσέλευσης.
Th-1