Έγκριση Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Έκθεσης-Έρευνας , με τίτλο « Εγώ και η πόλη μου».

Η γνωστοποίηση του εν λόγω διαγωνισμού στις σχολικές μονάδες της Δ/θμιας Εκπαίδευσης  εγκρίνεται υπό τις εξής προϋποθέσεις:

1) Η γνωστοποίηση και η διάχυση δημοσιότητας σχετικά με τον διαγωνισμό δύναται να γίνει μέσω των σχολείων κατά τρόπο θεμιτό και πρόσφορο , μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο του ανοίγματος του σχολείου στην τοπική κοινωνία και όχι με αποκλειστικό στόχο τη συμμετοχή των μαθητών/τριών στον διαγωνισμό.
2) Η συμμετοχή των μαθητών/τριών στον διαγωνισμό να είναι προαιρετική υποβάλλοντας ο καθένας, στην περίπτωση που επιθυμεί να συμμετάσχει, χωριστά το δικό του έργο.
3) Τα έργα των μαθητών να μην κριθούν από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, εφόσον δεν πρόκειται για δραστηριότητα που εντάσσεται στον εκπαιδευτικό σχεδιασμό του σχολείου ούτε πραγματοποιείται με ευθύνη του Διευθυντή και του διδακτικού προσωπικού.
4) Η όλη διενέργεια του διαγωνισμού (υλοποίηση, βράβευση, διαχείριση αποσταλέντων και βραβευθέντων έργων, δημοσιοποίηση) να υλοποιηθεί με ευθύνη του Ελληνικού Δικτύου «ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ», σύμφωνα με τους κανόνες δεοντολογίας για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων μαθητών/τριών και των πνευματικών δικαιωμάτων και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των μαθητών/τριών.

Ο εν λόγω διαγωνισμός θα υλοποιηθεί χωρίς κόστος συμμετοχής για τους μαθητές/τριες και ιδιωτικά εκτός ωρολογίου προγράμματος , ώστε να μην επιβαρύνεται το σχολικό πρόγραμμα, σύμφωνα με την επισυναπτόμενη προκήρυξη.

Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece (έτος ίδρυσης 2007) θέλοντας να συμβάλει ,
α) στην προώθηση, Παγκόσμιων, Ευρωπαϊκών και Εθνικών στόχων που αφορούν το φυσικό και το αστικό περιβάλλον καθώς επίσης και τον ενεργό πολίτη,
β) στην ενθάρρυνση της έρευνας και της ενεργητικής μάθησης,
προκηρύσσει Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για μαθητές Γυμνασίων – Λυκείων με θέμα: «ΕΓΩ και η ΠΟΛΗ ΜΟΥ».

Έγκριση ΥΠ.Π.Ε.Θ.